Русия иска да организира атака с химическо оръжие в Украйна.

...
Русия иска да организира атака с химическо оръжие в Украйна.
Коментари Харесай

Зеленски: Русия планира атака с химическо оръжие

Русия желае да провежда офанзива с химическо оръжие в Украйна. Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски във видео, оповестено на страницата му във Facebook.

" Руските пропагандатори усилиха работата си през днешния ден. Наистина доста се стараят. Вероятно, с цел да прикрият закононарушенията на армията си против Украйна. Престъпленията против Мариупол, Донбас, Харков, против десетки други градове. Прикриват ги посредством нови обвинявания. Нови и остарели фейкове. Те още веднъж упрекват нас, че хипотетично създаваме биологични оръжия. Поготвяли сме химическа офанзива. Това мен доста ме безпокои, тъй като неведнъж сме се убеждавали, че в случай че желаете да разберете съветските проекти, вижте в какво Русия упреква останалите страни. "

Фактът, че се популяризират такива обвинявания в съветските медии, значи, че тъкмо Кремъл е кадърен на такива офанзиви, счита Зеленски.

Руската войска, съветските спецслужби - демонстрират, че те го желаят. Вече са предприемали сходни дейности в други страни. Те ги оповестиха, те ги проведоха и те се оплакваха. И ще го създадат още веднъж, в случай че не бъдат спрени. Както отделиха Приднестровието от Молдова, както отделиха Абхазия от Грузия, както отделиха Донбас и Крим от Украйна. И упрекват нас - тези, които са жертвите.

Президентът предизвести, че в случай че Русия предприеме химическа офанзива, против страната ще бъдат повдигнати " най-тежките вероятни наказания ".

" Аз съм президент на съответна страна, на съответна нация. И татко на две деца. И на моята земя не са създадени никакви химически или други оръжия за всеобщо заличаване ", увери Зеленски. " Целият свят знае това. Вие знаете това. И в случай че Русия направи нещо сходно против нас, тя ще получи най-тежките вероятни наказания ", сподели той.

В брифинг представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков разгласи, че Съединени американски щати са финансирали проучвания в Украйна, целящи да се разработят " смъртоносни патогени ". По думите му Вашингтон " възнамерява да организира проучвания върху патогени за птици, прилепи и влечуги ".

" Биолабораториите, основани и финансирани в Украйна, опитват с проби от ковид на прилепи ", добави Конашенков.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР