Русия иска да бъде спряно изпращането на контингенти и оръжие

...
Русия иска да бъде спряно изпращането на контингенти и оръжие
Коментари Харесай

Русия постави нереалистични условия за деескалация в отношенията с Украйна, които засягат и България

Русия желае да бъде спряно изпращането на контингенти и оръжие във всички страни, които не са били членове на НАТО до май 1997 година Сред тях попадат страните от Източна Европа, в това число и България.

Русия разгласи, че желае законово обвързващи гаранции за отхвърли на НАТО от военна интензивност в Източна Европа. Това е част от листата с условия, които Москва слага за започването на договаряния за деескалация на напрежението с Украйна, заяви Ройтерс.

Това е първото слагане на съответни условия след възникването на спешната обстановка по границата сред Русия и Украйна, където в последните месеци. Тя стана мотив за остро на Кремъл с НАТО и Съединени американски щати поради паниката на Запада от възможна инвазия на съветските военни сили.

Русия желае право на несъгласие върху възможното бъдещо присъединение на Киев към НАТО,. В изискванията има искане за премахването на всички американски нуклеарни оръжия от територията на Европа, както и отдръпването на интернационалните контингенти на НАТО от Полша, Естония, Латвия и Литва. Сред настояванията попада и такова, с което да се не разрешава изпращането на спомагателни бойци и оръжие в страните, които през май 1997 година не са били част от алианса т.е. всички членове от Източна Европа, измежду които е и

Заместник външният министър на Русия Сергей Рябков сподели, че Москва желае чисто начало на връзките със Запада, както и че „ актуалната обстановка “ няма по какъв начин да продължава повече.

„ Линията, която Съединени американски щати и НАТО преследват в последните години, обвързвана с нападателната ескалация на обстановката със сигурността, е безусловно неприемлива и извънредно рискова “, сподели Рябков като добави, че от Кремъл са подготвени да стартират договаряния с Вашингтон още след седмица.

Говорител на Белия дом съобщи, че Съединени американски щати „ няма да вършат взаимни отстъпки с основните правила, по които е построена сигурността на Европа “. Източници на Ройтерс в администрацията разясняват, че от Кремъл са наясно, че слагат „ неприемливи “ и „ нереалистични “ претенции. Очаква се Вашингтон да даде формален отговор на предложенията през идната седмица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР