Русия има за цел да създаде буферна зона в Харковска

...
Русия има за цел да създаде буферна зона в Харковска
Коментари Харесай

ISW: Русия има за цел да създаде буферна зона, а не да навлезе дълбоко в Харковска област

Русия има за цел да сътвори " буферна зона " в Харковска област, а не да навлезе надълбоко в североизточния украински район, счита Институтът за проучване на войната, представен от Българска телеграфна агенция.

Ден по-рано американският мозъчен концерн означи, че съветските войски напредват относително бързо в региона на Вовчанск и са разрушили мостове над основни водни пътища в украинския град. Според анализаторите от Института за проучване на войната това навежда на мисълта, че приоритет за съветските въоръжени сили е точно основаването на " буферна зона " по продължение на границата.

Във всекидневната сводка, която разгласява всеки ден на уеб страницата си, основаният във Вашингтон мозъчен концерн регистрира през днешния ден стабилизиране на обстановката. Темпото на нахлуване на съветските въоръжени сили в Харковска област се е забавило през последното денонощие.

Институтът за проучване на войната цитира началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, че ситуацията е почнала да се стабилизира в нощта на понеделник против вторник, откакто страната е изпратила подкрепления, с цел да спрат съветското нахлуване.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР