Русия има сериозни проблеми, свързани с недостига на военни ресурси.

...
Русия има сериозни проблеми, свързани с недостига на военни ресурси.
Коментари Харесай

Военен експерт: Руската армия в Украйна е изправена пред колапс

Русия има съществени проблеми, свързани с дефицита на военни запаси. В близко бъдеще съветските окупационни елементи в Украйна чакат " същински колапс " - както на системата за командване и ръководство, по този начин и на системата за поддръжка. Това мнение изрази военно-политическият наблюдаващ от групата " Информационна опозиция " Александър Коваленко в.

Според него последните удари, нанесени от въоръжените сили на Украйна по военните хранилища на окупаторите, оказват доста въздействие върху способността им да организират ефикасни и сполучливи настъпателни интервенции. Коваленко е убеден, че съветската атака в Донбас към този момент се е забавила, а в някои сектори на фронта въоръжените сили на Украйна стартират контранастъпление.

" Това е единствено началото. Сигурен съм, че още в края на юли и началото на август ще станем очевидци на същински колапс както на системата за надзор, по този начин и на системата за поддръжка на съветските окупационни елементи ", сподели Коваленко. Той добави, че години наред окупаторите са транспортирали муниции до краткотрайно окупираните територии на Донецка и Луганска област, а в този момент тези хранилища са унищожени. Експертът е уверен, че ударите против тях нанасят обилни вреди на съперника.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов съобщи, че Русия към този момент няма сили да нападна допълнително от едно направление на фронта. Четири месеца след началото на нахлуването има признаци за привършване на съветския боеприпас.

Той напомни, че доста военни специалисти са планували бързо завладяване на Украйна, само че тя държи защитата повече от 130 дни. За врага, съгласно Данилов, няма правила - те са нахлули на непозната територия и считат, че имат право да се държат както намерят за добре. Всекидневно съветските окупатори правят военни закононарушения на украинска земя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР