Русия има право да мобилизира българите с руско и с

...
Русия има право да мобилизира българите с руско и с
Коментари Харесай

МВНР: Българи с двойно гражданство са подлежащи на мобилизация в Русия

Русия има право да активизира българите с съветско и с българско поданство, които се намират на територията на страната. Това съобщи служебният минстър на външните работи Николай Милков по време на брифинг в Министерство на външните работи.

Докато се намират на територията на Русия, това, което е преобладаващото, е съветският им паспорт и те са третирани като съветски граждани`, съобщи Милков.

За тях съществуват военни отговорности, защото дружно с съветския паспорт им се връчва и военна брошура, уточни той. `Независимо от обстоятелството, че са български жители, е прекомерно евентуално да бъдат спрени от съветските управляващи при опити да изоставен Руси ", сподели още служебният министър.

" `Има хора, които са се обърнали към посолството. Ние имаме желание да създадем опит за такива хора - главно студенти и да се опитаме да организираме тяхното прекачване в България или да им осигурим нощувки в комплекса на посолството. Засега не са постъпили съответни претенции. Това са наши превантивни изследвания и действия``, сподели Милков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР