Русия има готовност да се намеси в Беларус, но засега

...
Русия има готовност да се намеси в Беларус, но засега
Коментари Харесай

Путин: Русия има готовност да се намеси в Беларус |

Русия има подготвеност да се намеси в Беларус, само че към този момент това не се постанова, разгласи президентът Владимир Путин в телевизионно изявление за Россия24м представено от БНР. Той подсети, че Москва има отговорности към Минск по линия на Договора за съюзната страна и Договора за групова защита.

В ефира на държавната телевизия Владимир Путин заяви, че по молба на беларуския водач Александър Лукашенко е основал запас от чиновници на правоохранителните органи, които са подготвени да заминат за прилежаща Беларус, в случай че се наложи. Засега обаче това не е належащо, добави Путин:

„ В диалога с Александър Григориевич стигнахме до извода, че в този момент няма такава нужда. Надявам се, че няма и да има. Затова и не използваме този запас “. 

Според Владимир Путин беларуските правоохранителни органи се държат задоволително сдържано, а някои външни сили се пробват да въздействат на събитията в страната: „ Работата не е там, че нещо става в Беларус. Работата е там, че на някого му се желае да става нещо друго. Искат да въздействат на тези процеси и да реализират някакви решения, които дават отговор, както мислят тези хора, на техните политически ползи “.

Президентът Путин изрази вяра, че страните в спора в Беларус ще проявят здрав разсъдък и ще намерят излаз без да стигат до крайности.

„ Надявам се, че всички проблеми, а те са налице, другояче хората нямаше да излязат на улицата, това е изцяло явно, ще се вземат решение в границите на конституцията, на закона и с мирни средства “, означи президентът.

Путин дефинира задържането на 33-та съветски наемници край Минск преди президентските избори в Беларус като взаимна интервенция на украинските и американските специфични служби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР