Русия има достатъчно ракети Смерч, Ураган и Град, за да

...
Русия има достатъчно ракети Смерч, Ураган и Град, за да
Коментари Харесай

Зеленски: Русия има достатъчно ракети, за да ни унищожи

Русия има задоволително ракети " Смерч ", " Ураган " и " Град ", с цел да унищожи Украйна град по град. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Той означи, че при последния обстрел над редица градове в Украйна, измежду които Славянск, Крематорск и Харков, е употребена точно системата за залпов артилерийски огън " Смерч ", съобщи BG ON AIR.

Според украинския държавен глава при баланс на въоръжението украинските военни ще съумеят да се опълчват на руснаците. В страната чакат от август да стартират да получават оръжие по програмата " ленд - лийз " на Съединени американски щати, както и още доставки от Европа.

Загубите от войната за украинската стопанска система се пресмятат на 130 милиарда гривни (4,4 милиарда долара) на месец, пресметна министър председателят на страната Денис Шмигал, представен от украинската организация УНИАН. Това е малко под годишния бюджет за украинската войска преди началото на войната - 156 милиарда гривни.

Киев е нараснал значително обществените разноски, както и непривични до момента разноски за бюджета, като да вземем за пример за разминиране на освободените от Русия територии.

Украйна има директна бюджетна поддържка от страните от Европейския съюз, както и грантова и кредитна помощ от интернационалните институции като Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка и Международната банка за възобновяване и развиване, разяснява още украинският министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР