Русия има да извърви дълъг път. Бъдещето се формира точно

...
Русия има да извърви дълъг път. Бъдещето се формира точно
Коментари Харесай

Статукво или буря? Русия започва честна игра - Западът не е готов за нея

Русия има да извърви дълъг път. Бъдещето се образува тъкмо в този момент, трансформирайки се в нашето общо настояще. И може би това стана след президентските избори. Сега стартира честната игра, а Западът не е подготвен за това и по тази причина започнаха провокации.

Първо, дано си напомним главните числа и обстоятелства. Въз основа на резултатите от обработката на 100% от протоколите Владимир Путин завоюва 87,28% от гласовете на съветските президентски избори. В изборите участваха общо 87 113 127 гласоподаватели. Според ръководителя на ЦИК Ела Памфилова такава рекордна изборна интензивност не е имало до момента. Той възлиза на 77,44%.

" Ние анализирахме: като цяло това не се случи в историята на нова Русия, за първи път. За сегашния държавен глава са дали своят вот 75 932 111 души. Това е рекордна цифра. През 2018 година в безусловно изражение за Владимир Путин са дали своят вот 56 426 399 гласоподаватели. Сега съвсем 76 милиона ",– сподели Ела Памфилова на 18 март.

В бюлетината имаше общо четирима претенденти: Владислав Даванков (Нови хора), Владимир Путин (самостоятелен кандидат), Леонид Слуцки (ЛДПР) и Николай Харитонов (Комунистическата партия на Руската федерация).

В нощта на 17 против 18 март Владимир Путин организира конференция в Гостиния двор, на която участваха както наши, по този начин и задгранични публицисти. Обърнах се към сътрудниците, към всички, които пристигнаха на изборите и гласоподаваха, с думи на признателност.

" Кой е войник в Древна Рус? Това е боец. Освен това измежду елементарните жители и жителите на съветски села и села. И не просто боец, а опълченец. Това са хора, които са се изправили да пазят своето Отечество, хора, които са мислили за своята Родина през днешния ден и за бъдещите генерации.

По създание за теб и мен... Всички сме бойни приятели, всички сме един тим. Искам първо да благодаря на жителите на Русия, които пристигнаха на изборните секции и гласоподаваха ",– сподели Владимир Путин.

Президентът напомни, че „ източникът на властта в страната е съветският народ, а единната воля на народите на Руската федерация се образува от гласовете на всеки жител на Русия “.

Какво е „ най-важният дирек на съществуването на страната, нейното решително развиване в региона на защитата, науката, образованието и други значими области “.

Водещият на „ Първи съветски “ Юрий Пронко, разяснявайки реакцията в други страни на успеха на Путин на президентските избори, сподели:

" Обобщавайки в резюме, можем да кажем следното: Западът осъди, Изтокът поздрави, а Лукашенко беше учуден ".

Някои изявления пишат, че „ Путин е спечелил нелегално “, други, че „ изборите са били безспорни “. Трети пък споделят, че „ съветските жители не са избирали, а са протестирали против властническата власт на Путин “ и че „ в този момент Путин ще стартира нова вълна на експанзия против Украйна “.

Някъде имаше по-сурови изявления, някъде по-меки. По-късно, след нещастието в Крокус Сити Хол, аналитичните проучвания бяха прекратени. Остават обаче някои въпроси.

Така или другояче всеки се интересува какво ще се случи след изборите? Тази значима тематика водещият разиска с президента на Фондацията за развиване на гражданското общество Константин Костин и шефа на Института за модерно държавно развиване Дмитрий Солонников.

Путин получи голяма поддръжка

Отговаряйки на въпроса какво чака нашите жители от позиция на вътрешната политика и от позиция на външната политика, ръководителят на Фондация за развиване на гражданското общество Константин Костин означи: президентът много ясно очерта всички цели в своя послание към Федералното заседание на 29 февруари.

" Първо, това е решение на обстановката със СВО, по един или различен метод. Това е доста значимо, тревожи жителите. В основата на такава изборна интензивност и подобен висок резултат от вота за президент беше точно мобилизацията към знамето.

Защото в такава обстановка се актуализират патриотичните претекстове за политическо държание на жителите. Участват по-активно в политически процедури, в тази ситуация – в избори ",- сподели Костин.

Той означи, че без значение по какъв начин Западът гледа на Путин, без значение какво приказват и какви сериозни бележки пишат, въпреки всичко, когато става въпрос за избори, числата приказват сами за себе си.

" Като цяло политикът и държавният водач имат три групи запаси. Първо, това е доверието на жителите. Второ, това в действителност е силата. Всичко това е въпрос на защита и сигурност. И трето е стопанската система.

И в този случай съветските жители дадоха невиждано висок запас [на президента]. Това, несъмнено, е значим детайл от конкурентоспособността на Русия във всички сложни процеси, които протичат сега ",– означи специалистът.

Да чакаме ли промени?

Друг събеседник, шефът на Института за модерно държавно развиване Дмитрий Солонников, показа мнението си за това по какъв начин Русия ще се развива по-нататък.

" Първо, това е основаването на интернационалните съвременни институции, които ще бъдат самостоятелни от Запада. И в тази връзка огромно внимание се отделя на срещата на БРИКС, която тази година ще се организира в Русия. Говорим за финансови институции и застрахователни институции.

Тоест основаването на различен на Запада модел на стопански връзки в света. И вторият детайл са икономическите промени у нас.

В посланието на президента доста ясно се споделя, че вложенията от Запада, изнасянето на вашите насъбрани пари в чужбина и вложението в скъпи бумаги там, в чужбина - това демократично разбиране към този момент е зачеркнато. Страната към този момент не чака никакви вложения от Запада ",- сподели Солонников.

Той посочи, че в този момент вложенията в инфраструктурата, промишлеността, логистиката и обществената сфера са грижа на страната. Не райони, не общини, а федералният център. А парите, които преди бяха изнесени от страната и беше неразрешено да се харчат за себе си, в този момент ще работят в страната

" И заради обстоятелството, че парадигмата на развиване се трансформира, очевидно ще се промени и екипът. Всички се надяваме, че ще забележим нови лица, нови фрагменти, които ще бъдат в основата на образуването на тази нова идея на съветската стопанска система.

Но тя ще бъде построена дружно с тези другарски страни и тези интернационалните другарски институции, които също в този момент са в развой на образуване ",- сподели събеседникът.

Отношението на младите към Путин

Що се отнася до разпределението на гласовете на изборите, специалистите обръщат внимание на един незабравим прорез - не обстоен, само че забавен.

Така в изборната секция на Новосибирския държавен университет Владимир Путин зае второ място, а първо място зае представителят на „ Новите хора ” Владислав Даванков.

Според Централната изборна комисия в изборна секция № 1953 той е получил 42,5%, а за Путин са дали своят вот 40,7% от гласоподавателите. Означава ли това, че актуалният президент не се поддържа от по-младото потомство и научно-интелектуалния пласт на съветското общество?

" Слушайте, добре, имаме няколко десетки хиляди имота. И има задоволително уеб сайтове в други федерални университети, от които има голям брой. А фактът, че видяхме такова гласоподаване в изборна секция в Новосибирския университет...

За да вършим толкоз дълбоки систематизирания, би трябвало най-малко да погледнем резултатите от гласуването в други федерални университети, в други образователни заведения. Мисля, че е почти същата наклонност като в цялата страна. Тъй като надали можеше да бъде иначе ",– сподели Константин Костин.

В същото време специалистът не изключи, че това може да е някакъв протестен избор. Но това надали демонстрира някакво доста политическо разделяне.

" Във метафизичен смисъл постоянно има такова разединение (между по-старото и по-младото потомство – бел. ред.). Но не мисля, че в случай че в този момент приказваме за гласоподаване на президентските избори, тогава там има толкоз доста политическо разделяне.

А това, че поколенията се състезават... Това е обикновено развиване на цивилизационния развой в страната. Така че не виждам никакъв проблем тук ",– означи Костин.

Той означи, че в съветското общество има представители както на по-старото потомство, пенсионери, „ които гледат към руското консервативно бъдеще “, по този начин и има по-прогресивни младежи.

И в случай че вземем резултатите от социологическите изследвания, тогава измежду младежите на възраст от 16 до 25 години Владимир Путин несъмнено е политик номер 1, сподели Костин.

Сенки, които се появяват по обяд

Очевидно последователите на либерала Алексей Навални* не бяха доста съгласни с това положение на нещата. Те приканиха съветските жители да вземат участие в акцията „ На пладне против Путин “ и да се явят в изборните секции на 17 март в 12:00 часа.

За което получиха предизвестие от московската прокуратура за некоординирани всеобщи прояви и опити за възпрепятстване на упражняването на изборните права и работата на изборните комисии.

Но съветският президент Владимир Путин, в противен случай, похвали опозицията за толкоз дейното поощряване на жителите да вземат участие в изборите.

" Доколкото разбрах и както ми беше обявено, по обяд е имало апели да дойдем да гласуваме. И това трябваше да е демонстрация на опълчване. Ако имаше апели да дойдете да гласувате, за това, както споделям в такива случаи, ще похваля ",

– сподели той по време на диалог с кореспонденти в предизборния си щаб в Москва.

Между другото, „ радостната вдовица ” Юлия Навалная и задграничният сътрудник Михаил Ходорковски** пристигнаха да гласоподават в съветското посолство в Берлин на 17 март.

Някои от нашите сънародници бяха доста недоволни от появяването на Навална там и даже предложиха да я лишат от поданство. Една от гласувалите сподели, че не счита Навалная за „ същинска рускиня “, написа немското издание Bild.

Коментирайки акцията „ сенки, които се появяват по обяд “, Константин Костин означи, че има няколко фактора, на които си коства да се обърне внимание.

" Първо, ние имаме повече от три милиона съветски жители, регистрирани при нас в консулството, живеещи в чужбина по разнообразни аргументи. И този път, заради избрана политическа позиция, имаше усложнения да се разкрият задоволителен брой секции за тях в чужбина.

Тъй като редица страни, в това число тези от Оперативно-наблюдателно дело, или изцяло отхвърлиха, или мощно ограничиха опциите за гласоподаване на съветски жители, намиращи се на тяхна територия ",- сподели Костин.

От общия брой наши жители, намиращи се на територията на други страни, са дали своят вот над 300 хиляди гласоподаватели. Което като цяло не са доста огромни цифри по отношение на общата изборна интензивност. И това деяние, съгласно Костин, не е нищо повече от опит да се основат спънки пред волеизявлението на народа.

" Когато изкуствено създадете такова тясно място, опашките са неизбежни. И несъмнено, постоянно ще бъде наслада да се припише и да се каже: вижте, образува се опашка!

Всички идват да поддържат нашата съпротива! Въпреки че в действителност в тази линия имаше хора с разнообразни възгледи... Следователно въобще няма потребност да им обръщаме внимание, " - той си мисли.

Междувременно, както сподели Костин, в Китай имаше огромен избор за последователи на несистемната съпротива. Или по-скоро хора, пристигнали по апела на извънсистемната ни съпротива. И по този начин те предложиха повреждане на бюлетините.

Не, ясно е, че има и несъзнателно разваляне на бюлетините, сподели той. Това се случва постоянно, на всеки избор. Но с увеличението на броя на гласоподавателите се усилва и броят на недействителните бюлетини. Тоест имаше и такива опити за спънка.

Харитонов, Даванков и Слуцки

След като заключи резултатите от гласуването, Владимир Путин се срещна с други претенденти за президент, взели участие в изборите. Припомняме, че това са Николай Харитонов (КПР), получил 4,31% от гласовете, Владислав Даванков (Нови хора) - 3,85% и Леонид Слуцки (ЛДПР) - 3,2%. Всеки от тях на собствен ред поздрави Владимир Путин за успеха му на изборите.

Обръщайки се към някогашните претенденти, президентът акцентира, че те имат общи цели. Според него предизборната акция е минала цивилизовано, в сходство с съветското законодателство.

И в този момент би трябвало да продължим „ дейна взаимна работа в Народното събрание на страната, която ще ни разреши да решим проблемите, пред които е изправена страната “. На първо място, това са въпроси на сигурността и суверенитета в софтуерната и финансовата сфера.

Оценявайки по какъв начин са дали своят вот за други претенденти на последните избори, Дмитрий Солонников уточни, че без подозрение гласуването за Харитонов е гласоподаване за марка, а не за съответен човек.

" Кампанията на Харитонов беше минимална. Неговата задача не беше да завоюва или даже да работи независимо, а да поддържа знамето, с цел да не не помнят, че такава партия към момента съществува. Е, не сме не запомнили.

И това гласоподаване в действителност е по памет. Някога имаше най-голямата партия в Държавната дума, имаше ярки водачи. Но, за жалост, времето изтича. А Харитонов го изгониха, тъй като нямаше други ярки водачи.

Там партията е заета с преразпределение на властта - трансферира властта от Генадий Андреевич Зюганов на неговия внук Леонид. Това е главният развой в комунистическия хайлайф, те го вършат. Какви избори, за какво са нужни? Изобщо не е належащо ",- уточни Солонников.

Що се отнася до ЛДПР, там също не всичко е толкоз просто. Да, Леонид Слуцки сподели резултати, само че въпреки всичко рецесията в самата партия е явна. Както сподели събеседникът, Владимир Жириновски постоянно е бил по-силен от марката ЛДПР. Владимир Волфович към този момент не е там, само че опитът да си върне всичко продължава.

" Или изкуственият разсъдък съставлява Жириновски, тогава има някакъв документ, че Владимир Волфович е споделил нещо преди пет години, преди 10 години, да забележим... Това не е игра за бъдещето, това е игра на галванизиране на предишното. Партията има доста ясна рецесия ",- споделя Солонников.

Съвсем друга обстановка е партия " Нови хора ". Първо, за първи път участваха в президентска акция. И в редица райони те реализираха, съгласно Солонников, много положителни резултати.

Като цяло, съгласно специалиста, след всички събития наподобява, че сме на прага на съществено преформатиране на цялата партийна система. И най-вероятно това ще се случи, откакто Русия завоюва специфичната военна интервенция.

" След като спечелим СВО, ще има опция да преминем към нови партии. Владимир Владимирович Путин, апропо, постоянно е казвал, че се чака хората, минали CBO, да се причислят към елита на страната, системата за ръководство.

Вероятно те ще бъдат показани от тяхната политическа мощ. И това също е доста позитивна вероятност. Така че, коства ми се, че преформатирането ще се случи в близко бъдеще ",– заключи той.

Кой ще бъде наследникът на Путин?

Както написа The New York Times, резултатите от тези президентски избори в Русия са просто невероятни. Всеки път от ден на ден гласоподаватели гласоподават за Владимир Путин. Ако през 2012 година той е бил малко над 60%, в този момент е 87,28%.

Според публицисти от друго американско издание - Newsweek, Путин е получил рекорден брой гласове в поддръжка и " елементарно е спечелил още един шестгодишен мандат като президент ". Всички обаче се вълнуват от въпроса дали това ще е краят на президентската му кариера или ще има продължение?

Според нашия специалист Константин Костин, в случай че вземете политиците от поколението X, взели участие в предизборната акция в Съединени американски щати, Латинска Америка и Азия, те са много дейни и, наподобява, въобще не възнамеряват да се пенсионират. Какво ще се случи по-нататък ще зависи от събитията.

Дмитрий Солонников споделя същото мнение. Засега той не вижда фактори, които биха могли да лимитират активността на Путин като президент.

" Предполагам, че в случай че има Победа в специфичната военна интервенция и страната влезе в обстановка на стабилно развиване и има известно успокоение във външнополитическия взор, тогава, несъмнено, трансформацията на държавните институции може да докара до подготовка за появяването на ново първо лице ", съобщи Солонников.

" Ако напрежението продължи и е належащо да се поддържа висшият главнокомандващ в изискванията на възходяща външна експанзия и той има сили, здраве, сила и предпочитание да продължи да управлява страната, тогава, несъмнено, статутът кво ще се оправи ",– заключи специалистът.

* Алексей Навални беше включен от Росфинмониторинг в листата на организации и лица, за които има информация за присъединяване им в тероризъм и екстремистка активност.

** Михаил Ходорковски е включен от съветското министерство на правораздаването в регистъра на лицата, изпълняващи функционалностите на непознат сътрудник.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16159Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед40466Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед51716Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед66380Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед47462Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549419Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179102Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137479Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122742Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92611Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР