Русия и Украйна трябва да се стремят към деескалация на

...
Русия и Украйна трябва да се стремят към деескалация на
Коментари Харесай

Франция: Русия да направи жест и да освободи украинските моряци и кораби

Русия и Украйна би трябвало да се стремят към деескалация на напрежението след тежкия случай на входа на Азовско море през уикенда, когато Москва задържа три украински кораба, сподели през днешния ден френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Настояваме всички страни да показват въздържаност ", сподели Льо Дриан на пресбрифинг след среща в Париж с съветския си сътрудник Сергей Лавров. Той прикани Русия да направи жест, като освободи арестуваните украински моряци и кораби, и добави, че ще беседва и с украинския външен министър Павло Климкин като част от напъните за деескалация на спора.

Лавров от своя страна още веднъж назова дейностите на Украйна " провокации " и сподели, че Русия не вижда нужда от медиатори за намиране на излаз от обстановката след случая в Керченския пролив. Русия и Украйна са способни сами да обсъдят зародилите въпроси, увери той.

Това, съгласно Лавров, може да стане " в на практика проект " в диалози сред граничните служби на двете страни, при които да бъдат разисквани някои " механически въпроси ".

" Ако украинската страна и нейните сътрудници в Европа са заинтригувани да няма повече такива произшествия, е належащо тези, които поддържат доста тесни контакти с украинските управляващи, да изпратят доста мощен сигнал на Киев да не се позволяват повече такива провокации ", сподели съветският външен министър, представен от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР