Русия и Украйна си размениха днес по 107 военнопленници, предаде

...
Русия и Украйна си размениха днес по 107 военнопленници, предаде
Коментари Харесай

Жест на добра воля! Русия и Украйна си размениха по 107 военнопленници

Русия и Украйна си размениха през днешния ден по 107 военнопленници, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите в двете страни.

По-рано денем ръководителят на така наречен Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин сподели, че се готви такава замяна.

Няколко часа по-късно Пушилин удостовери в " Телеграм ", че страните в спора са си разменили по 107 военнопленници. 65 от бойците, които са били пуснати от украински плен, са от ДНР и от другата " национална република ", провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна - Луганската, посочи той.

Руското министерство на защитата удостовери размяната в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес и ТАСС. Освободените бойци ще бъдат откарани в Москва, където " на всички (тях) ще им бъде оказана нужната здравна и психическа помощ ", се отбелязва в текста.

Според съветското министерство на защитата тези хора в украински " плен ги е грозила смъртна заплаха "

Андрий Ермак, началникът на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви в " Телеграм ", че съветската страна е пуснала 107 украински военнопленници - шестима офицери и 101 бойци. Много от тези бойци са били ранени през март. 74 от освободените украинци са защитавали завода " Азовстал " в пристанищния град в Донецка област Мариупол, който бе високомерен от съветската войска след дълга блокада.

Киев и Москва си размениха военнопленници на няколко пъти от началото на войната през февруари, отбелязва Агенция Франс Прес.

На 17 октомври Киев и Москва си размениха по 110 военнопленници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР