Русия и Украйна са се договорили, че от 1 януари

...
Русия и Украйна са се договорили, че от 1 януари
Коментари Харесай

Русия и Украйна се договориха за отказ от взаимните претенции за газа

Русия и Украйна са се договорили, че от 1 януари взаимните искове ще бъдат снети и изземването на имущество ще бъде анулирано вследствие на решения по правосъдни искове. Това разгласи съветският министър на енергетиката Александър Новак, представен от съветските медии.

Договореността за отвод от исковете, за които няма дефинитивно решение, стана част от протокола за газово съдействие, който Русия и Украйна подписаха на 20 декември. За да продължи преноса на газ през Украйна съветският газов колос " Газпром " ще подписа съглашение с " Оператора на газотранспортната система на Украйна ", а с украинската петролно-газова компания " Нафтогаз " - контракт за запазване на потенциали за превозване.

Предполага се, че през идната година ще бъдат непокътнати потенциали за пренос на 65 милиарда куб. метра газ, а в интервала 2021-2024 година - по 40 милиарда куб. метра при определяне на конкурентна цена.

Що се отнася до уреждането на юридическите различия, " Газпром " се съгласи да изплати на " Нафтогаз " 2,9 милиарда $ по отношение на решението на Стокхолмския арбитраж, а украинското държавно управление би трябвало да подпише съглашение с " Газпром " за снемане на антимонополните искания в размер на 7,4 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР