Русия и Украйна излизат с различни версии за разбилия се

...
Русия и Украйна излизат с различни версии за разбилия се
Коментари Харесай

Русия и Украйна с различни версии за разбилия се руски самолет

Русия и Украйна излизат с разнообразни версии за разрушилия се през днешния ден по обяд съветски аероплан ИЛ-76.

Според ръководителят на долната камара на съветския парламент – Държавната дума, Вячеслав Володин, украинските военни са свалили самолета, който се разруши по-рано през днешния ден в съветската Белгородска област с, както заяви съветското министерство на защитата, 65 украински военнопленници на борда, 6 души екипаж и 3 индивида съпътстващ военнопленниците личен състав, предадоха Франс прес и ТАСС.

“Те убиха във въздуха личните си военни, до момента в който техните майки, техните деца ги чакаха ”, съобщи Володин в пленарната зала на Държавната дума. “Те смъкнаха нашите водачи, които изпълняваха филантропична задача ”, добави ръководителят на долната камара на съветския парламент, съгласно когото самолетът е бил изумен от американски и немски ракети, заяви Франс прес.

Володин съобщи, че Държавната дума приготвя послание към Съединени американски щати и Германия по отношение на рухването на самолета, съобщи ТАСС. Обръщението ще бъде адресирано до Бундестага на Германия и до Конгреса на Съединени американски щати, като в него ще се изиска изясняване какви ракети може да са предизвикали рухването на самолета Ил-76 в Белгородска област. Володин поръча на ръководителя на комисията по защитата в Държавната дума Андрей Картаполов да приготви това послание.

В хода на пленарното съвещание Картаполов също сподели, че самолетът с украинските военнопленници е бил свален, оповестиха ТАСС и Ройтерс.

Самолетът е бил свален с три ракети от тези, които Западът доставя на Украйна, съобщи той.

Руският народен представител, който е военачалник от запаса, не заяви кой е източникът на информацията му, отбелязва Ройтерс.

Картаполов сподели, че следствията ще разкрият дали ракетите са били от системи “Пейтриът ” или “ИРИС-Т ”.

Коренно друга е украинската версия за случая. Според Укринформ самолетът Ил-76, който се разруши в съветската Белгородска област, е транспортирал ракети С-300.

Агенцията показва, че за злополуката в началото е било обявено в съветски канали в “Телеграм ”, а по-късно информацията е била доказана от въпросния източник, който е от украинските въоръжени сили.

Руски платформи оповестяват, че на борда на самолета е имало 63 души, само че източникът на Укринформ твърди, че той е транспортирал пратка с ракети земя-въздух С-300.

Русия изстрелва този вид ракети против Харковска област и други региони по-близо до границата, отбелязва украинската новинарска организация.

Украинските военновъздушни сили към момента не са коментирали информацията за злополуката, като единствено споделиха, че следва да бъде оповестено изказване.

Укринформ напомня, че през последния ден силите на съветските нашественици са обстреляли 20 обитаеми места в Харковска област, в това число град Харков, и са изстреляли ракети С-300 от Белгородска област.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР