Русия и тероризмът са двете основни заплахи, които стоят пред

...
Русия и тероризмът са двете основни заплахи, които стоят пред
Коментари Харесай

Русия и тероризмът са двете основни заплахи за НАТО, заяви върховният командващ на Алианса

Русия и тероризмът са двете съществени закани, които стоят пред НАТО, съобщи командващият на Съюзното командване по трансформацията на НАТО военачалник Филип Лавин, който е на тридневно посещаване у нас. От българска страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов разяснява и тематиката дали страната ни сред БТР-ите изпраща и друга техническа помощ за Украйна.

Основна тематика по време на диалозите са били районните проекти, които НАТО създава със страните членки.

" Войната в Украйна е знак за обилни промени в характера на бойните дейности. Това постанова въоръжените сили да подхващат нужните ограничения за съответна промяна и всичко това рефлектира върху планирането на националните отбранителни качества, по този начин и на качествата на Алианса ", сподели адмирал Емил Ефтимов - шеф на защитата.



" Приносът на България към НАТО е от решаващо значение, изключително във връзка с Черноморския район и Източния фланг. Приемането на бойна група на НАТО на ваша територия, приносът ви към задачата КФОР и задачата на НАТО в Ирак, както и поддръжката ви за Украйна са доказателство за вашата ангажираност ", уточни военачалник Филип Лавин - командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО.

Войната в Украйна изисква промяна на силите за сигурност и разписване на нови стандарти за защита, разясниха военните.

" В НАТО прилагаме 360-градусов метод към заканите. Основните закани са две - Русия и тероризма ", сподели военачалник Филип Лавин - командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО.

Началникът на защитата отговори на въпроса дали Алиансът е изискал нещо от България по време на срещите.



" Какво може да желае военачалник Лавин от България? От България той би трябвало да желае националните съображения - и аз ги давам. Ние би трябвало да развиваме силите си, надлежно стандартите в НАТО, които рефлектират на настоящето положение, бъдещето развиване, бъдещата война и тези условия се покачват непрестанно. Вотро - ние като страна на Източния фланг, би трябвало да обърнем въпроса, че ние имаме и друго предизивикателство, би трябвало да осигурим прекосяването на съюзнически войски в наш интерес, в полза на груповата защита ", уточни адм. Емил Ефтимов.

Началникът на защитата разяснява и публикуваните фрагменти в обществените мрежи и подозренията, че България дружно с БТР-ите за Украйна изпраща и друга бойна техника като самоходни гаубици.

" Техниката, която изпращаме, е в унисон с решенията на Министерски съвет, със съответните класифицирани решения към тях, по този начин, че всичко, което е сложено като задача, е изпълнено ".

При визитата си у нас военачалник Лавин ще се срещне с президента, премиера и военния министър в оставка.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР