Русия и Сирия възпрепятстват достъпа на мисията на Организацията за

...
Русия и Сирия възпрепятстват достъпа на мисията на Организацията за
Коментари Харесай

Русия и Сирия не дават достъп на експерти по химическите оръжия в Дума

Русия и Сирия попречват достъпа на задачата на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) до сирийския град Дума, където би трябвало да създадат инспекция за възможното потребление на химическо оръжие. Това стана ясно от известие в " Туитър " на непрекъснатия представител на Англия в организацията, Питър Уилсън.

" Русия и Сирия още не са разрешили достъп до Дума. Безпрепятственият достъп е сериозно значим. Русия и Сирия би трябвало да сътрудничат. ", прикани той.

На собствен ред, заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че екипът специалисти по химически оръжия не може да отиде на мястото на хипотетичната химическа офанзива без съответното разрешение от Организация на обединените нации. Според неговите пояснение, на екипа е отказано позволение да отиде в град Дума, защото задачата не е получила утвърждението на Департамента за сигурност и сигурност.

Питър Уилсън обаче опроверга изказванията на Рябков. Според него Организация на обединените нации е дала зелена светлина на инспекторите от ОЗХО да отидат на мястото на хипотетичната офанзива, само че не са съумели да стигнат до Дума, защото сирийското държавно управление и Русия не са дали гаранции за сигурността им.

Обвинения към Русия в опит за разстройване на следствието на ОЗХО, както и в подправяне на доказателствата в Дума през днешния ден насочи и посланикът на Съединени американски щати в Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) Кенет Уорд.

В отговор съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия не е почиствала мястото на хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума, с цел да прикрие следите от нападението, съобщи Би Би Си.

„ Мога да подсигурявам, че Русия не е правила никакво разчистване на това място “, сподели Лавров в изявление за английската медия.

„ Не желая да бъдат недодялан с държавните глави на други страни, само че вие цитирахте водачите на Съединени американски щати, Англия и Франция и почтено казано, единствените доказателства, които те са представители, са основани на известия от медиите и обществените мрежи “, разяснява Лавров пред Би Би Си.

„ Това, което се е случило в Дума, е било режисура “, добави той.

Руският посланик разяснява и утежняването на връзките сред Запада и Русия, които съгласно него са в най-ниската си точка в историята.

„ Мисля, че връзките сред Русия и Запада в този момент са по-лоши, в сравнение с по времето на Студената Война. Тогава най-малко имаше канали за връзка и нямаше тази русофобия, която наподобява на опит за геноцид посредством наказания “, съобщи Лавров.

Руският външен министър изрази вяра, че хората на Запад, в това число и тези, които са на власт, са наясно заплахата, която носи това състояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР