Русия и Северна Корея може и да са съюзници на

...
Русия и Северна Корея може и да са съюзници на
Коментари Харесай

Севернокорейски хакери са хакнали най-големия руски производител на ракети

Русия и Северна Корея може и да са съдружници на хартия, само че в действителния свят това може и да не е толкоз правилно, защото бяха засечени две севернокорейски държавно спонсорирани хакерски групировки, които са проникнали във значима съветска компания по ракетно инженерство.

Изследователи по киберсигурност от SentinelOne откриха две групи – StarCruft и Lazarus Group, ориентирани към Неправителствени организации „ Машиностроене “. StarCruft е съумяла да компрометира „ сензитивна вътрешна ИТ инфраструктура “, в това число сървър за е-поща на компанията.

Lazarus Group са употребявали задна малка врата в Windows, известна като OpenCarrot. Първата е под директното командване на Министерството на държавната сигурност, до момента в който втората дава отговор пред Главното разследващо ръководство – главната външна разследваща работа на страната.

Изследователите изясняват още, че OpenCarrot е повсеместен злотворен програмен продукт. В него има 25 разнообразни команди, които разрешават на участниците в офанзивите да шпионират жертвите си, да редактират файлови системи и да употребяват голям брой механизми за връзка.

Погледнато в ретроспекция, изборът на задачата не е толкоз неочакван, защото Северна Корея влага огромни запаси в развиването на своята извънредно противоречива ракетна стратегия, която наред с други неща докара до безчет интернационалните наказания. От друга страна, Неправителствени организации „ Машиностроене “ е компания за планиране на ракети, основана в Реутов, Московска област настояват медиите. Тя е включена в черния лист на Министерството на финансите на Съединени американски щати още през 2014 година поради продължаващите опити на Русия да дестабилизира Източна Украйна и продължаващата окупация на Крим.

Това е един от редките образци на съдружници, които се насочват към съдружници посредством кибервойна, с цел да реализиран стратегическите си цели. Time разказва севернокорейското държавно управление като пъклен окуражено да развива нуклеарната си стратегия и ракетния си капацитет към този момент повече от 60 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР