„Русия и нейният съюзник Беларус ще носят отговорност за престъпленията

...
„Русия и нейният съюзник Беларус ще носят отговорност за престъпленията
Коментари Харесай

Евролидерите приветстват започналото разследване в Хага срещу Русия


„ Русия и нейният съдружник Беларус ще носят отговорност за закононарушенията против цивилни жители и обекти “, това се чака да написа в общата декларация на евролидерите. Те приветстват и почналото следствие от Международния съд в Хага.

Но тази среща няма да даде отговор по кое време Украйна би могла да се причисли към Европейски Съюз. Тук се приказва за " засилено съдействие " доста повече в сравнение с за " присъединение ".

Войната в Украйна е огромно тестване за Европа, безапелационни са евролидерите.

„ Това е основен момента за Европа, в който си даваме сметка, че войната на Путин е въпрос на резистентност за демокрациите ни “, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Русия води нападателна война в Украйна без никаква причина. Всички могат да видят по малкия екран какво се случва. Бомбардират се украински градове. Стотици цивилни жертви. Два милиона бежанци. Наша ли е виновността за тези два милиона бежанци? “, означи висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Европа желае независимостта си от съветските енергийни източници, само че тази среща евентуално няма да се ангажира с съответна дата за задачата. Някои страни членки ще са подготвени преди други, само че всички търсят решение в този момент.

„ Важно е да се планува дали Русия в някакъв миг няма да наложи напън и да употребява като оръжие доставките на газ. Днес президентът Путин съобщи, че Русия продължава да изнася. Докога? От какво зависи? Никой не знае “, означи френският президент Еманюел Макрон.

„ Ние знаете, че работим по гръцката връзка, само че би трябвало да помислим и какво би станало, в случай че от Русия спрат газа. Аз нямам доверие, че ще се стигне до там, само че аз към този момент заявих, че България единственият метод да се оправи с подобен проблем е да спре експорта на ток в такава рискова обстановка. Хубавото е, че виждам схващане от европейските сътрудници, че единствено в такава рискова обстановка това би било допустимо “, разяснява българският министър председател Кирил Петков преди срещата.

Преди края на месеца Европейската комисия би трябвало да предложи благоприятни условия за общи дейности в отговор на вредите от рекордните цени на горивата.

Европейска комисия най-вероятно ще получи мандат за незабавно предложение на ограничения за доста увеличение на вложенията в европейската защита, което би било основна смяна в политиката на Съюза.
  • Основният спонсор остави " Челси "
  • „ Купи изкуство за Украйна “: Български създатели с благотворителна акция за нуждаещите се
  • Временната протекция не подсигурява гратис лекуване на бежанците от Украйна у нас
  • Напрежение на Евросъвета поради концепцията за общ заем за покриване на скока на горивата
  • По 40 лева дневно за хотелиерите, приели бежанци от Украйна
  • През последното денонощие у нас са влезнали 5800 украинци
  • Специалните пратеници на bTV в болничното заведение с потърпевши от разрушените лечебни заведения в Украйна
  • Кадри от Космоса демонстрират разрушенията в Мариупол
  • Татяна Пучкова: Ако имаше наказания за Русия през 2014 година, нямаше да се случи това сега
  • В Чернобил възвърнаха електрозахранването



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР