Русия и нейният президент Владимир Путин са изправени пред безпрецедентно

...
Русия и нейният президент Владимир Путин са изправени пред безпрецедентно
Коментари Харесай

Коронавирусът е предизвикателство за Путин и огромна опасност за света

Русия и нейният президент Владимир Путин са изправени пред невиждано предизвикателство, откакто експлоадирането на новия ковид в страната се форсира, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред CNBC.

" Това е голямо предизвикателство и голяма заплаха за всяка нация по света. Не става въпрос единствено за Путин или за Русия, всяка страна е изправена пред това предизвикателство и това е невиждано, в никакъв случай не сме се сблъсквали с нещо сходно преди. "

Песков сподели, че това е първата огромна интернационална пандемия, с която се сблъсква светът.

" За света това е предизвикателство, тъй като знаем, че с изключение на заплахата за живота и здравето на хората, тази пандемична рецесия ще отвори вратите за голяма икономическа рецесия и това ще бъде още едно предизвикателство ", добави представителят.

Коронавирусът се популяризира от Китай в Европа при започване на 2020 година, само че наподобява достигането му до Русия лиши повече време. Междувременно Путин се обърна към нацията на 25 март, като сподели, че страната към този момент не може да се " изолира " от опасността, нито да я спре да се " прелее " в Русия от прилежащите страни.

Путин също по този начин анулира референдума за конституционни промени, които биха му разрешили да се кандидатира за по-нататъшен мандат като президент. Той разгласи и " неработна седмица ", която по-късно беше удължена до края на месец април, за забавянето на разпространяването на вируса. Руската столица Москва и Санкт Петербург бяха затворени, като това последва и други елементи на страната.

Но макар ограниченията, броят на доказаните случаи на вируса се форсира бързо в Русия. В неделя страната записва най-големия си всекидневен растеж на нови доказани случаи - над 6 000 случая. В понеделник Русия регистрира нови 4 268 случая, което стана мотив за очаквания за закъснение. Вчера обаче цифрите продължиха да се повишават и доближиха 5 642 случая, демонстрират данни на съветския център за реакция при рецесии.

Русия удостовери 5 236 нови случая през днешния ден. По този метод по публични данни в страната инфектираните са 58 000. Независимо от това, смъртността в Русия остава зашеметяващо ниска - до момента са починали 513 души.

По думите на Песков обстановката " е в действителност извънредно сериозна и доста проблематична ". Според него в този момент е значимо да се резервира единството в интернационалната общественост и решимостта да се преодолее рецесията. " Това е единственият метод ", добави той.

Някои анализатори разясняват пред CNBC, че Русия е мудна в реакцията си против здравната рецесия и че не е несъмнено по какъв начин здравната система на страната ще се оправи с предизвикването. Един от специалистите даже дефинира опазването на здравето в Русия като " болно ".

Но представителят на Путин отбрани метода на Русия към епидемията, като сподели, че страната е почнала да ревизира болничния си потенциал и съоръжение след експлоадирането в Китай при започване на годината.

Песков твърди, че ежедневното повишаване на заболелите от вируса не би заплашило здравната система на страната. Той чака към средата на май пикът на болестта към този момент да е минал.

Русия изпрати здравна помощ и съоръжение в Съединени американски щати и Италия, защото страните са измежду най-засегнатите от вируса.

На товарите обаче пишеше " От Русия с обич ", което беше тълкувано с прочут цинизъм по света - че помощта има за цел да убеди Съединени американски щати и Европа да отстранен глобите против Русия.

Песков, несъмнено, изрично отхвърли, че Путин се стреми към облекчение на глобите посредством тази помощ, като съобщи, че президентът " в никакъв случай не е повдигал въпроса за глобите ".

" Всъщност, когато Путин чу, че някои щати в Съединени американски щати са изправени пред доста, доста тежка обстановка с вентилатори и други материали, първото му решение беше да изпрати някаква помощ ", сподели Песков.

Сега обаче Русия ще би трябвало да огледа по-близо до дома, с цел да смекчи икономическото влияние на ковид.

Централната банка на страната към този момент алармира, че може да понижи основния си лихвен % за отбрана на стопанската система. Независимо от това, в този момент специалисти предвиждат несъмнено стесняване на стопанската система през 2020 година. Те обуславят упованията си на двойното влияние на ковид и спада в цените на петрола, на което Русия, като главен производител и експортьор на нефт, разчита. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР