Русия и нейните съюзници ще заменят световната хегемония на САЩ

...
Русия и нейните съюзници ще заменят световната хегемония на САЩ
Коментари Харесай

Путин показа контурите на новия световен ред

Русия и нейните съдружници ще заменят международната надмощие на Съединени американски щати с същинска независимост.

Основният въпрос, задаван от жителите на цялата планета: какво следва? Не може да се скрие, че съветската военна интервенция радикално и вечно трансформира познатия свят. Той се вкопчва, пробва се да се съпротивлява и да се намесва, само че не може да спре бъдещето. Един от архитектите на новия ред е Русия, която се оказа в самия епицентър на международните събития. И някои контури на идното устройство към този момент могат да бъдат прегледани.

В приветствена тирада към чиновници и ветерани от Службата за външно разузнаване (СВР), отдадена на стогодишнината на незаконното разузнаване, съветският президент Владимир Путин сподели, че моделът на демократичния глобализъм „ е към момента същото обновено издание на неоколониализма, нищо друго, свят по американски, свят за елита, в който правата на всички останали просто са потъпкани “. В удостоверение на оценката той напомни ориста на доста нации по света, които Съединени американски щати и техните съдружници използваха като разходен материал в своите игри.

Путин счита, че в този момент Западът, пробвайки се да резервира владичество в свят, който се движи към многополярност, може да предприеме импулсивни и недомислени стъпки, което отваря нови благоприятни условия за Русия и нейните съдружници. Той акцентира, че страната ни има доста съидейници, макар че някои се опасяват „ да вдигнат глави и да го кажат на глас, само че мислят с нас почти по същия метод “. И в основата на този мироглед, съгласно съветския водач, е същинската многоликост .

„ Искам да подчертая, че многополярността в нашето схващане е на първо място независимост. Свобода на страните и народите, тяхното естествено право на личен път на развиване, да запазят своята самородност и уникалност. В подобен модел на международен ред не може да има място за диктат, модели, наложени от някого, хрумвания за изключителност на обособени страни или даже някакъв тип блокове ”, сподели Путин, като означи, че разискването на дневния ред, „ който ще сплотява, а не разделя човечеството”, ще продължи.

Още в този момент виждаме разделянето на света навръх две елементи - световният хайлайф, който се държи с две ръце за статуквото, и останалия свят. Никой, като се изключи груповия Запад (и мечтаещия за място в него), не е наложил антируски наказания и не е спрял съдействието с нашата страна. И макар че това е единствената форма на опозиция сега, битката ще се изостря още повече.

Същността на различието беше ясно разкрита от английския икономист Джим О`Нийл, който излезе с концепцията за БРИК. Той събра Бъдещата четворка на страните, които обезпечават главните потребности на света от първични материали (Русия, Бразилия) и артикули (Китай, Индия), което допуска, че до 2050 година те ще заемат преобладаващи функции в света. Тези страни към този момент са в листата на най-големите международни стопански системи, само че всичко се трансформира, в случай че вземете стандарта на живот. В класацията на Брутният вътрешен продукт ППС на глава от популацията Русия заема 59-то място, Китай - 80-то, Бразилия - 93-то, а Индия - 133-то.

В горната част на листата, без да се броят страните-джуджета със първични материали, са страните от " златния милиард ", които са поробили други стопански системи, в това число главните му работни коне - четирите БРИК. Благодарение на многочислените и гениални принадлежности на неоколониализма, всички " незлатни " стопански системи се издояват от господарите на света до гола чорбица и окови.

Западът измисли способи да управлява значими технологии посредством заграбване на хрумвания, да управлява човешките потребности посредством манипулиране на хората. Успя да размени всички пари със свои, отпечатани в неограничени количества. Той корумпира и поквари цели народи, промени законите, обезцени традициите и религията, хвана на каишка управляващите на доста страни.

Многополярността на света ще стартира с връщането от страна на страните на суверенитет, не фиктивен, под формата на знаме, химн и страница в Уикипедия, а действителна независимост да живеят по личните си правила. Общностите от хора сами би трябвало да дефинират по какъв начин да живеят и никаква воля извън не може да потисне тези стремежи. Невъзможно е да не се означи, че на интернационалната сцена съветското управление постоянно търси позитивен дневен ред за взаимоотношение, като внимателно заобикаля вътрешни проблеми. Този принцип ще стане един от основните правила в построяването на нов международен ред.

Все повече страни се ориентират към БРИК, който се трансформира в БРИКС. Известно е, че Аржентина и Иран са подали молби за присъединение, до момента в който Алжир, Египет, Индонезия, Казахстан, Камбоджа, Малайзия, Сенегал, Тайланд, Узбекистан, Фиджи и Етиопия се причислиха към разширения формат БРИКС+.

BRICS към този момент е по-значим от G7, а от огромните страни, които не са обхванати от двата формата, остават единствено Турция и Мексико. Ала не е мъчно да се досетите на коя страна са благосклонностите им.

„ Колективният Запад самичък се вкара в капан, “ съобщи в речта си пред чиновниците от СВР Вл. Путин.

Европа и Съединените щати, благодарение на антируските наказания, разсъниха енергийната и продоволствената рецесия, оказаха се на крачка от индустриалната, а по-нататъшните стъпки ги водят до невиждана турбулентност и рецесия. Но е комплицирано да се изостави логиката на действието. И в случай че да вземем за пример Китай реши да се сплоти с Тайван, ще последват нови рецесии, този път поради антикитайските наказания. Между другото, главните производители на микрочипове се намират в Тайван, при положение на обединяване те ще бъдат в ръцете на КНР, а Западът софтуерно ще се върне в 20-ти век.

Друг капан се отвори след замразяването на многомилиардните активи на Русия на Запад. Той подкопа доверието в американските и европейските финансови институции по света и повдигна въпроса за основаването на нова аварийна валута. Такава, която може да размени $ и еврото. Механизмът за сетълмент към този момент се разисква в БРИКС. А това значи, че парите, отпечатани в неизмерими количества, последователно ще се върнат в тяхните страни, където ще бъде мъчно да се купи нещо за тях.

Означава ли това, че стоките, създадени в Китай, към този момент няма да се купуват, а петролът и газът, създадени в Русия, няма да бъдат от изгода за никого? Отговорът зависи от това дали ще бъде допустимо да се построи нов международен ред, в който правото на ползване няма да бъде за елита, а за всички.

И то директно корелира с размера на търговията сред страните, които Русия счита за другарски.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР