Русия и Китай успяха да се договорят по редица въпроси,

...
Русия и Китай успяха да се договорят по редица въпроси,
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин причиниха главоболие на САЩ

Русия и Китай съумяха да се договорят по редица въпроси, които може би никой в ​​света не очакваше. А най-честите думи в взаимната декларация на двете страни бяха " взаимна защита ", " взаимоотношение ", " развиване ".

Съвместното изказване на Русия и Китай „ За задълбочаване на всеобхватното партньорство и стратегическо съдействие “, подписано от Владимир Путин и Си Дзинпин по време на визитата на китайския водач у нас, е многостраничен текст. Някои от тезите му са извънредно разбираеми, а други са уклончиви на китайски и оставят поле за пояснение. " Експерт " предложения водещи анализатори да оценят и, в случай че е допустимо, да дешифрират някои разпореждания на документа.

Съюз или не съюз

В първите параграфи на взаимното изказване се показва, че нашите страни навлизат в нова епоха, постигнали най-високото равнище на взаимоотношение в своята история.

„ Отношенията сред Русия и Китай, въпреки и да не са военно-политически съюз като тези, основани по време на Студената война, превъзхождат тази форма на междудържавно взаимоотношение “, се споделя в документа.

Тази фраза може да се схваща и по този начин, че Русия и Китай не са боен
Всичко за Вашата сватба
блок, и по този начин, че това е блок, само че е по-ефективен от предходните. Освен това в текста се показва още:

„ Страните имат намерение да дават решителна взаимна поддръжка в отбраната на главните ползи на другата страна, на първо място суверенитета, териториалната целокупност, сигурността и развиването, постоянно ще организират взаимни патрули в морето и във въздуха, взаимни учения, задълбочават взаимните дейности. доверие сред въоръжените сили на двете страни ".

Според Игор Коротченко, основен редактор на списанието " Национална защита ", Русия и Китай към момента не са военни съдружници, само че обстановката може да се промени в обозримо бъдеще.

„ В актуалната обстановка Русия и Китай имат общ зложелател (това са Съединените щати) и ние ще координираме напъните си, с цел да се противопоставим на него и на новите световни закани в изменящия се свят ", споделя той.

" В същото време всяка от нашите страни е велика мощ със свои ползи, които в редица точки не съответстват. Затова мисля, че за военно-политически съюз към момента не се приказва. Говорим за стратегическо взаимоотношение на високо равнище по основни въпроси на нашето време “, сподели военният анализатор пред „ Експерт “.
Всичко за Вашата сватба


Що се отнася до решителното изказване за взаимна поддръжка по въпросите на отбраната един на различен, съгласно Игор Коротченко, то към момента не е изпълнено с съответно наличие, което най-вероятно няма да признаем, защото съдържа държавни секрети на двете страни.

„ Необходими са освен взаимни учения, само че и взаимни дейности за ограничение на експанзията на Съединени американски щати, по-тясна съгласуваност на стратегическо равнище “, уверен е военният анализатор.

- " Ние изхождаме от обстоятелството, че би трябвало да се стремим към такива дейности за отбиване на стратегическите закани, макар че няма да бъдат афиширани. Тъй като водачите на страните са постигнали несъмнено съглашение, те ще бъдат изпълнени. Това ще става не на платформата на ШОС, която е многостранна интернационална организация, а извънредно в двустранен формат ", добави той.

Основният зложелател беше непредвиден

За разлика от Съединени американски щати, които намерено оповестиха Китай за собствен главен зложелател и от време на време назоваха Русия зложелател, Москва и Пекин не включиха Америка измежду главните врагове.

Декларацията прогласява битка против " трите сили на злото ": Ислямското придвижване на Източен Туркистан, трансграничната проведена престъпност и интернационалната наркомафия.

Всичко за Вашата сватба

Каква е опасността от Източен Туркестан, която водачите на страните сложиха първо, изясни за " Експерт " президентът на Института за Близкия изток Евгений Сатановски.

„ За Синдзян-Уйгурския самостоятелен район на Китай, Централна Азия и Казахстан това придвижване съставлява най-голямата опасност. Това е от еднообразно значение за Китай и Русия, тук нашите ползи съответстват “, сподели Сатановски.

„ Това е най-голямата опасност, откогато ИД, неразрешена в Русия, стана съвсем невидима в зоната на ползите на Китай и Русия. Освен това, в случай че Турция и Съединени американски щати не бяха покровителствали ислямистки групи в Идлиб и Заефрат, тематиката за ИД (терористична организация, неразрешена в Русия) от дълго време щеше да е затворена ", сподели той.

" Днес те не са рискови за нас. Но доста други закани остават, измежду които китайците са най-загрижени за зоната на Източен Туркестан ", съобщи Сатановски.

Що се отнася до параграфа от документа, в който се показва, че Москва и Пекин са подготвени да засилят взаимната съгласуваност за поддръжка на страните от Централна Азия в обезпечаването на техния суверенитет, не одобряват опитите за внасяне на " цветни революции " и външна интервенция в делата на район
Всичко за Вашата сватба
Сатановски отбелязва:

„ За Русия е по-добре да има в това направление подобен евентуален съдружник като Китай, в сравнение с да го няма. "

Инвестиционна сигурност

Сред икономическите тези на взаимното изказване заслужава да се означи преходът към сетълменти в юани, както и насърчаването и взаимната отбрана на финансовите вложения и вложенията.

Сергей Сторчак, старши банкер във ВЕБ РФ, някогашен заместник-министър на финансите на Руската федерация, приказва с " ЕКСПЕРТ " за вероятните механизми за отбрана на финансовите запаси.

„ Защитата на вложенията се контролира от двустранно съглашение сред Министерството на икономическото развиване и Министерството на търговията на КНР ", съобщи той.

" Всеки отдел при опасност от загуба на актив се намесва и оказва помощ да се отблъсне офанзивата, която се прави със законни способи, изяснява финансистът ", сподели специалистът.

" Оказва се административно-политическа поддръжка на вложителя, чиито ползи са застрашени. С Китай имаме тази добре открита система. Ето за какво по отношение на връзките сред Русия и Китай бих отделил от фразата на взаимното изказване за финансовите запаси не думата „ отбрана “, а думата „ поощряване “ преди нея ", сподели
Всичко за Вашата сватба
още Сторчак.

Свидетели сме на вманиачен - в положителния смисъл на думата - растеж на търговията, само че няма доста взаимни вложения. Тези, които прочетоха публикацията, оповестена от Си Дзинпин преди визитата му в Русия, можеха да виждат, че той въодушевено приказва за достиженията в региона на търговията и сподели повърхностно за растежа на взаимните вложения, разграничени със запетаи, без да посочва числа, без да показва динамичността. Това не е типично за материали от този тип. *

На доктрина би трябвало да има някаква фигура, само че не е по този начин. Една от аргументите са рисковете от инфлация. Обменният курс на рублата скача - относително неотдавна беше към 30 рубли за $. А директните вложения нормално се вършат от хоризонти от 20 години. Следователно, в случай че приказваме за отбрана, то преди всичко е належащо да се планува антиинфлационна отбрана. ”

Що се отнася до търговията в юани, Сторчак означи, че китайската валута в действителност се е трансформирала в аварийна валута за Русия. И нищо не пречи да плащате в юани освен с Китай, само че и с други сътрудници, които нямат нищо срещу това. Всеки бизнес индивид в Русия може много елементарно да закупи юани в Русия и да заплати за импорт с тях.

Китай поддържа съветските спортисти

Освен общите за двете страни стратегически, отбранителни и стопански въпроси, взаимното обръщение визира тематика, която визира единствено Русия. Говорим за похищенията на съветските спортисти и актьори:

„ Страните се опълчват на дискриминирането на представители на сферата на културата, образованието, науката, спорта на всевъзможни учредения. Страните се опълчват на политизирането на спорта и се надяват да употребяват неповторимата роля на физическата просвета и спорта за поощряване на солидарността и мира ".

„ Това е доста значима част от изказването. От него излиза наяве, че Пекин се интересува освен от въпроси, които засягат директно Китай, само че и от проблемите на своя съдружник “, сподели за „ Експерт “ Антон Орлов, шеф на Института за проучване на актуалната политика.

Според политолога изказването на съветския и китайския водач ще форсира процеса на реинтеграция на руснаци и беларуси в международния спорт. В спортната среда мнението на Китай е изключително значимо.

„ Има три огромни спортни сили в света, които се намират на първите три места в края на летните олимпийски игри. Русия и Китай са две от тях “, сподели политологът.

„ В същото време е доста значимо, че Путин и Си Дзинпин не подлагаха на критика Международния олимпийски комитет по отношение на отстраняването на руснаците, а в противен случай, подчертаха неговия принос за идеята на мира ".

" В взаимно изказване те демонстрират самообладание и почитание към интернационалните спортни организации. В последна сметка, като се изключи че сплотява хората и нациите, спортът дава спомагателни благоприятни условия за разговор както сред спортисти, по този начин и сред публични лица, като в действителност основава платформи за неофициален преговорен развой, който може да разряди обстановката и да усъвършенства връзките сред държавните водачи ", добави той.

Според Орлов точно Азия, която е под световното въздействие на Китай, прави най-широки стъпки към съветските спортисти. Руските гросмайстори започнаха да играят под егидата на Азиатската шахматна федерация, съветски и беларуски спортисти в този момент се състезават под национални флагове на Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи, Индия.

Руснаците и беларусите също съумяха да вземат участие в Световното състезание по самбо в Бишкек и Световното състезание за младежи в Ереван, до които бяха позволени от Международната федерация по самбо, ръководена от Василий Шестаков.

Главоболие за Съединени американски щати

Без да назовават Съединени американски щати зложелател, Русия и Китай направиха няколко забележки към Вашингтон в взаимно изказване. Страните показаха сериозна угриженост по отношение на военните биологични действия, осъществявани отвън Съединените щати, които съставляват сериозна опасност за сигурността на други страни и цели райони.

Москва и Пекин упорстват за уточнения от Съединени американски щати по този въпрос. Те настояха за евакуиране на нуклеарните оръжия от териториите на други страни и показаха сериозна угриженост по отношение на рисковете за стратегическата непоклатимост в Азиатско-тихоокеанския район във връзка със основаването на тристранно партньорство за сигурност (AUKUS) сред Съединени американски щати, Англия и Австралия, и техните проекти за създаване на атомни подводници.

За това каква реакция на взаимното известие може да се чака от американците, " Експерт " описа основният теоретичен помощник на Института за проучване на Съединени американски щати и Канада на Руската академия на науките, лекар на икономическите науки Владимир Василиев.

„ Специфичността на актуалната американска администрация е, че тя реагира на сигнали постепенно, по-късно от пресата и управлението на други страни “, споделя американистът.

„ Още повече, че отговорът на думи и действителната реакция могат радикално да се разграничават един от различен. Администрацията може да бъде твърда на думи, само че мека в дейностите или противоположното. Но във всеки случай това, което е значимо за Съединените щати, не е това, което е написано в изказването на Путин и Си, те би трябвало да се тормозят от това с какъв забележителен лист от най-важни въпроси съответстват позициите на нашите страни ", съобщи той.

" Това съвпадане е огромно главоболие за Съединени американски щати. Америка може да не устои на едновременната борба с Русия и Китай. Доскоро Вашингтон не вярваше във опцията за стратегически съюз сред Москва и Пекин, те се надяваха, че сред нашите две страни има прекалено много несъгласия за това ", изясни американистът.

" Мисля, че те към момента се надяват, че нашият съюз няма да се състои, тъй че тази тематика в началото ще остане в периферията на политическата мисъл на Съединени американски щати. Ако видят образци за тясно взаимоотношение, тогава един от отговорите може да бъде да се опитат да причислят Япония и Южна Корея към AUKUS, а може би също Индия и Нова Зеландия ", изясни той.

Според политолога даже Щатите да възприемат още по-твърда реторика против Китай, те няма да стигнат до сериозна ескалация и раздор на връзките.

Съединени американски щати са прекомерно мощно подвластни от Китай стопански. Китайските артикули са търсени в Съединени американски щати, изключително в този момент, когато има дефицит на артикули в Америка. А колапсът на банката в Силиконовата котловина допуска, че даже промишлеността, която се смяташе за локомотив на стопанската система в Америка, е доста уязвима. В Китай, с изключение на следствията от коронавирус, няма проблеми.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg