Русия и Китай се облагодетелстват от провокативното поведение на Северна

...
Русия и Китай се облагодетелстват от провокативното поведение на Северна
Коментари Харесай

САЩ: Русия и Китай се облагодетелстват от провокациите на Пхенян

Русия и Китай се облагодетелстват от " провокативното държание " на Северна Корея и не държат Пхенян виновен за военните му провокации, тъй като обслужва техните ползи. Това съобщи асистент държавния секретар в Бюрото по интернационална сигурност и неразпространение на нуклеарни оръжия към Държавния департамент на Съединени американски щати Елиът Канг.

По време на семинара на Фондацията за отбрана на демокрациите, Канг означи, че 60-те изстреляни през тази година балистични ракети на Северна Корея " нарушиха поредност от резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , които не разрешават сходни изстрелвания ".

Той акцентира, че Китай и Русия, които дружно заемат позицията на непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, постоянно попречват напъните на Организация на обединените нации да се оправи с ракетните действия на Пхенян . Това включва налагане на несъгласие върху проекторезолюция, която по негови думи би засилила сегашния санкционен режим на Организация на обединените нации.
 Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби
Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби

Сестрата на Ким Чен-ун вижда " тежка политическа провокация "

Северна Корея изстреля невиждан брой балистични ракети тази година. Месеци наред Вашингтон предупреждаваше, че когато и да е Пхенян може да извърши тест на нуклеарна бомба - първият от 2017 година насам.

Съединените щати приканиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо да потърси отговорност от Северна Корея за нейните ракетни проби, защото 15-членният орган беше разграничен по отношение на това по какъв начин да се оправи с Пхенян през последните години.

Въпреки че и Китай, и Русия поддържаха по-строгите наказания след последния нуклеарен опит на Пхенян през 2017 г ., през май те постановиха несъгласие на водения от Съединени американски щати напън за повече наказания от страна на Организация на обединените нации за възобновените ракетни тествания.
 КНДР изстреля следващи балистични ракети
КНДР изстреля следващи балистични ракети

След като във вторник Пхенян изиска от Съединените щати и Южна Корея да спрат огромни военни учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР