Русия и Китай са се ангажираха за постигане на нетна

...
Русия и Китай са се ангажираха за постигане на нетна
Коментари Харесай

Китай и Русия планират въглеродна неутралност до 2060 г.

Русия и Китай са се ангажираха за реализиране на чиста нула на въглеродните излъчвания до 2060 година Голяма част от участниците в срещата на върха в Глазгоу обаче поддържат краен период до 2050 г. 

Китай разгласи, че спомага за справяне с климатичните промени и поема непринудено отговорности, съответстващи на качествата му, като в същото време уголемява непрестанно дейностите си в тази сфера, съобщи представителят на Външно министерство Уан Уънбин на  конференция.

Коментарът на представителя бе във връзка обвиняванията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че Китай „ не е упорит “ в оправянето с климатичните промени.

" От предишния септември насам Китай е оповестил график и ограничения за реализиране на пик на парниковите излъчвания и въглероден неутралитет, които свидетелстват ясно за неговата решителност да се бори с казуса. Преди няколко дни, на срещата на върха на Г-20 в Рим, президентът Си Дзинпин за следващ път обясни китайската политика и насочи зов за общи дейности ", уточни Уан Уънбин.

Той също по този начин напомни, че от пика на въглеродните излъчвания до въглероден неутралитет Европейският съюз ще употребява 71 години, Съединени американски щати – 43, Япония – 37, а Китай – 30. Това демонстрира ясно уговорката и дейностите на Китай по този въпрос, сподели в умозаключение представителят.

В същото време Русия утвърди дълготрайна тактика за климата в понеделник (1 ноември), която е ориентирана към въглеродна индиферентност до 2060 година, и отхвърли изказванията на Съединени американски щати, че не прави задоволително във връзка с климатичните промени.

След договарянията на Г-20 президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува двете страни, че не са внесли съответни оферти на масата за договаряния. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли в понеделник тези рецензии по време на видеоконферентен диалог.

„ Русия  поставя големи старания и ще продължи да прави това за понижаване на антропогенната тежест върху климата, само че това е развой, който изисква съответни ограничения от страна на всички страни “, сподели той.

Правителството разгласи, че е одобрило тактика за до 2050 година за понижаване на въглеродните излъчвания на парникови газове до 80% от равнищата от 1990 година и 60% от равнищата от 2019 година

Този главен „ натоварен “ сюжет ще помогне на Русия за реализиране на въглеродна индиферентност не по-късно от 2060 година Тази цел бе оповестена от Путин по-рано тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР