Русия и Китай планират да разположат обща атомна електрическа централа

...
Русия и Китай планират да разположат обща атомна електрическа централа
Коментари Харесай

Русия планира обща атомна електроцентрала с Китай на Луната

Русия и Китай възнамеряват да разположат обща атомна електрическа централа (АЕЦ) на Луната, съобщи ръководителят на съветската галактическа организация " Роскосмос " Юрий Борисов, представен от Ройтерс. Той посочи, че това е планувано за интервала 2033-2035 година и би разрешило построяването на лунни селища.

Борисов, който е някогашен заместник-министър на защитата, съобщи, че Русия и Китай работят взаимно по лунна стратегия и че Москва е в положение да способства със своя опит и база данни за производството на " галактическа нуклеарна сила ".

" Сега ние обсъждаме съществено един план - някъде в интервала 2033-2035 година, взаимно с нашите китайски сътрудници да пренесем и да разположим атомна електроцентрала на лунната повърхнина ", съобщи Борисов. Според него слънчеви панели няма да обезпечат задоволително електрозахранване за лунните селища, които биха могли да се изградят в бъдеще.

" Това е едно доста съществено предизвикателство... Всичко би трябвало да се прави автоматизирано, без човешко наличие ", продължи Борисов по отношение на този лунен план.

Той приказва и за съветските проекти за конструирането на товарен галактически транспортен съд с нуклеарен мотор. Борисов съобщи, че всички механически въпроси, свързани с плана, са решени като се изключи метода на изстудяване на нуклеарния реактор.

" Ние настина работим върху галактически влекач. Тази голяма структура с формата на циклоп би могла, с помощта на нуклеарен реактор и мощни турбини,... да транспортира огромни товари от една орбита в друга, да събира галактически боклуци и да има ред други приложения ", добави галактическият началник на Русия.

Ройтерс отбелязва, че съветски представители към този момент са излагали амбициозни планове за рандеман на Луната, само че в последните години съветската галактическа стратегия е претърпяла серия от неуспехи. Първата съветска лунна задача след 47 години завърши, откакто лунната сонда " Луна-25 " излезе от надзор и се разруши през август предходната година.

Москва разгласи, че ще реализира лунни задачи и отсега нататък, измежду които експедиция с китайско-руски екипаж, и ще изследва опцията за лунна база. Миналия месец Пекин сподели, че възнамерява да прати първия китайски астронавт на Луната преди 2030 година.

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През отхвърли като погрешно изказванието на Съединени американски щати, че Москва възнамерява да разположи нуклеарни оръжия в космоса, и съобщи, че това е прийом да се въвлече страната му в договаряния за оръжията при изискванията на Запада, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР