Русия и Китай обмислят да поставят ядрен енергиен блок на

...
Русия и Китай обмислят да поставят ядрен енергиен блок на
Коментари Харесай

Русия и Китай с амбиция за общ ядрен енергиен блок на Луната

Русия и Китай обмислят да слагат нуклеарен енергиен блок на Луната към 2033-2035 година Това съобщи ръководителят на съветската галактическа организация " Роскосмос " Юри Борисов, представен от РИА Новости и " Експрес ".

Новината идва единствено седмици, откакто Китай и Русия потвърдиха, че са водили договаряния по отношение на " сигурността в галактическото пространство " и " оръжията с изкуствен интелект ".

Тогава съветското външно министерство уточни, че чиновници от Москва и Пекин са осъществили " обстоен продан на оценки " за потреблението на AI технология. Разговорите са засегнали " доктринални насоки и начинания на Русия и Китай ".

По време на диалозите двете страни са се споразумели да продължат съдействието си в Групата от държавни специалисти по Конвенцията за нечовешките оръжия по отношение на смъртоносните самостоятелни оръжейни системи - подкрепяна от Организация на обединените нации политика за създаване на оръжия.
 Москва повтори, че не възнамерява да разположи нуклеарни оръжия в Космоса
Москва повтори, че не възнамерява да разположи нуклеарни оръжия в Космоса

Путин сподели, че Русия в никакъв случай не е била срещу полемики по отношение на стратегическата непоклатимост

" Срещата удостовери близостта на съветския и китайския метод по този въпрос. Беше маркирано, че има нужда от по-нататъшно тясно съдействие в тази област както в двустранен формат, по този начин и в съответните многостранни платформи, най-вече в границите на Групата от държавни специалисти по отношение на смъртоносните самостоятелни оръжейни системи ", заяви съветското външно министерство.

Изявлението на Китай удостовери, че диалозите са обхванали " сигурността в космоса, биосигурността и изкуствения разсъдък ".

По-рано тази седмица ръководителят на Космическото командване на Съединени американски щати военачалник Стивън Уайтинг предизвести, че Китай развива своите галактически военни качества със " спиращи дъха " темпове.
 Русия и Китай дружно строят научна база на Луната
Русия и Китай дружно строят научна база на Луната

Изграждането ѝ би трябвало да завърши до 2035 година

" Спешно належащо е нашето командване да се застъпи за даване на нови галактически качества и потенциал, с цел да резервира трайно конкурентно преимущество ", настоя той.

Уайтинг предвижда, че Китай ще бъде " на международна класа във всички области на галактическите технологии като се изключи няколко " до 2030 година

По отношение на Русия той съобщи, че Москва " продължава да се стреми да развива набор от противокосмически оръжия ", в това число " оръжия с ориентирана сила и заглушители за сателитни връзки ".
 НАСА не счита Русия за противник в космоса
НАСА не счита Русия за противник в космоса

Китай със своята военна стратегия бил заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР