Русия и Китай могат да разположат атомна електроцентрала на Луната

...
Русия и Китай могат да разположат атомна електроцентрала на Луната
Коментари Харесай

Русия и Китай могат да разположат атомна електроцентрала на Луната през 2033-2035 г.

Русия и Китай могат да разположат атомна електроцентрала на Луната през 2033-2035 година Русия и Китай обмислят опцията да доставят атомна електроцентрала на Луната през 2033-2035 година и да я конфигурират на нейната повърхнина. Това съобщи ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов.


„ Днес съществено обмисляме план някъде в края на 2033-2035 година за доставка и инсталиране на електроцентрала на лунната повърхнина дружно с нашите китайски сътрудници “, сподели Борисов по време на Световния юношески фестивал в Сириус.

Според него този тип задача ще би трябвало да се прави автоматизирано благодарение на роботизирани средства – нужните софтуерни решения за това са съвсем подготвени.

През март 2021 година Роскосмос и Китай подписаха меморандум за съгласие и съдействие в основаването на Международна научна лунна станция. По време на осъществяването на лунната стратегия към естествения сателит на Земята ще бъдат изпратени автоматизирани станции „ Чанъе-6 “, „ Чанъе-7 “ и „ Чанъе-8 “. Целта на първите лунни задачи ще бъде тестване на основни технологии, които ще разрешат да стартира построяването на комплекс от пробни проучвателен уреди, които могат да бъдат ръководени от разстояние. Първата задача ще отиде до Луната през 2026 година, а планът се възнамерява да бъде приключен до 2028 година

 Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР