Русия и Иран скоро могат да проведат съвместни военноморски учения

...
Русия и Иран скоро могат да проведат съвместни военноморски учения
Коментари Харесай

Русия и Иран също пращат военни кораби в Персийския залив

Русия и Иран скоро могат да проведат взаимни военноморски учения в региона на Ормузкия пролив. Двете страни ускоряват военното си съдействие с подписването на меморандум за съгласие в региона на защитата, оповестява ТАСС.
В близко време се чакат взаимни руско-ирански учения в Индийския океан. Ученията може също да се проведат в северната част на Индийския океан, в това число и в Ормузкия пролив, разкрива командирът на иранските военноморски сили Хосеин Ханзади, представен от локалната организация Mehr.
По думите му Русия и Иран също водят договаряния за укрепване на военното си съдействие в Каспийско море.
Ханзади разясни, че документът за съдействие е подписан по време на посещаване в Русия.
Това е първият по рода си меморандум за съгласие и се възприема като повратен миг в връзките на Техеран с Москва в защитата, акцентира Ханзади.
Руско-иранските военни маневри ще покачат напрежението в Персийския залив, където в в последните седмици постоянно се случват произшествия с петролни танкери. Иран е в остри несъгласия със западните страни и даже задържа английски танкер
Преди това английски сили задържаха ирански петролен танкер край Гибралтар, като го упрекнаха, че нарушава глобите против Сирия.
В края на предходната седмица Лондон разпореди бойни кораби да съпровождат английските търговски кораби при прекосяването им през Ормузкия пролив.
Съединени американски щати и Европа също се готвят да усилят военното си наличие в района.
Какво е мнението на Русия за военното напрежение в Персийския залив, прочетете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР