Русия и Иран са съюзници на режима в Дамаск, а

...
Русия и Иран са съюзници на режима в Дамаск, а
Коментари Харесай

Русия, Иран и Турция ще поддържат реда около Идлиб

Русия и Иран са съдружници на режима в Дамаск, а Турция поддържа бунтовниците в северозападната част на Сирия, където се намира Идлиб, означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Трите страни ще разположат "сили за надзор на деескалацията " в региона на Идлиб и в "някои елементи " от регионите на Латакия, Хама и Алепо, съгласно взаимно известие, оповестено след двудневни договаряния в Астана.

Мисията на силите ще бъде "да попречват произшествия и престрелки " сред държавните сили и бунтовниците, контролиращи главната част от региона на Идлиб, който граничи с Турция и се намира в съседство с провинция Латакия - цитадела на режима.

Град Идлиб мина в края на юли под контрола на джихадисти от някогашния клон на Ал Кайда в Сирия след отдръпване на съперническа бунтовническа формация.

Пратеникът на Дамаск в Астана Башар ал Джафари дефинира договарянията като "успех ". Ние поддържаме всяка самодейност, която ще постави завършек на кръвопролитието и страданията в Сирия, където и да са те, съобщи той.

Силите на Асад и милициите няма да участват в нито една част от зоната за деескалация (в региона на Идлиб) и няма да играят никаква роля в зоните под наш надзор, уточни от своя страна делегацията на бунтовниците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР