Русия и Индия подписаха куп търговски и оръжейни споразумения по

...
Русия и Индия подписаха куп търговски и оръжейни споразумения по
Коментари Харесай

Русия и Индия с куп търговски и оръжейни сделки при посещението на Путин

Русия и Индия подписаха куп търговски и оръжейни съглашения по време на визитата на съветския президент Владимир Путин в Ню Делхи за диалози с премиера Нарендра Моди , в това число такова, което ще разреши на Индия да създаде повече от 600 000 автомата " Калашников ", съобщи " Ройтерс ".

Путин пътува до Индия с военния и външния министър (Сергей Шойгу и Сергей Лавров) на Русия в посещаване, при което двете страни заздравиха връзките си с пакт за военно и техническо съдействие до 2031 година и заричане да усилят годишната търговия до 30 милиарда $ до 2025 година

Руският президент е на посещаване в Индия на фона на все по-обтегнатите връзки сред Русия и Съединени американски щати, също основен индийски съдружник, който изрази запаси по отношение на възходящото военно съдействие сред Москва и Ню Делхи.
 Путин изчетка Индия, била велика мощ
Путин изчетка Индия, била велика мощ

Индия била другарска страна

В взаимно изказване, оповестено след диалозите, се акцентира, че Русия и Индия " повториха желанието си да засилят съдействието в защитата, в това число в взаимното развиване на производството на военна техника ".

В допълнение към договорката за Индия за произвеждане на автомати AK-203, Русия акцентира, че била заинтригувана да продължи да доставя ракетни комплекси за противовъздушна защита С-400 .

Външният министър на Индия Харш Вардхан Шрингла посочи, че двете страни са подписали 28 капиталови пакта , в това число съглашения за стомана, корабостроене, въглища и сила . Той добави, че сега се изпълнявал контракт от 2018 година за ракетните системи С-400.

" Доставките започнаха този месец и ще продължат да се случват ", означи той, визирайки С-400.
 Русия стартира доставки на С-400 за Индия на фона на опасност от наказания на Съединени американски щати
Русия стартира доставки на С-400 за Индия на фона на опасност от наказания на Съединени американски щати

Първата система за Противовъздушна отбрана ще бъде доставена до края на 2021 година

Сделката с Москва излага Индия на риск от наказания от Съединени американски щати според американския закон от 2017 година, целящ въздържане на страните да купуват съветска военна техника.

Руската петролна компания " Роснефт " разгласи, че е подписала контракт с Indian Oil за доставка на до 2 млн. тона нефт на Индия до края на 2022 година

Страните също по този начин подписаха меморандум за съгласие Русия да изпраща непрекъснати доставки на въглища за Индия, с цел да поддържа нейното произвеждане на стомана , наред с други покупко-продажби.

Путин и Моди също по този начин са разискали обстановката в Афганистан, като показаха уговорката си да подсигуряват, че страната в никакъв случай няма да се трансформира в безвредно леговище за интернационалния тероризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР