Русия и Беларус започнаха да формират съвместни сили, които ще

...
Русия и Беларус започнаха да формират съвместни сили, които ще
Коментари Харесай

Лукашенко нареди приемането и разполагането на "хиляди" руски войници в отговор на "западната агресия"

Русия и Беларус започнаха да образуват взаимни сили, които ще включват няколко хиляди съветски военнослужещи, заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко в понеделник по време на среща по въпросите на сигурността. Той съобщи, че този ход е в отговор на засилената експанзия от страна на Киев и Запада.

Беларуският водач съобщи, че решението за този проект е било взето по време на персоналната му среща с Владимир Путин в границите на неофициалната среща на върха на Оперативно-наблюдателно дело в Санкт Петербург предходната седмица. " В отговор на изострянето на ситуацията по западната граница на Съюзната страна [на Русия и Беларус] се договорихме да разгърнем районна формация на Руската федерация и Република Беларус ", съобщи Лукашенко.

Той означи, че защото множеството съветски войски сега са заети с продължаващия спор в Украйна, ядрото на тези взаимни сили ще се състои от Въоръжените сили на Република Беларус, само че все пак в тях ще има " повече от хиляда съветски бойци ".

Лукашенко добави, че образуването на тази група е в ход от два дни.

Той също по този начин съобщи, че Киев сега възнамерява да извърши набези против Беларус и е подтикван към това от Запада.

  " Киев освен разисква, само че и възнамерява нахлуване на територията на Беларус. Разбира се, украинците нямат потребност от това. Защо биха отворили втори фронт на южните ни граници? За какво? Това е цялостно безумство от военна позиция ", сподели Лукашенко.

" Но все пак процесът е почнал. Техните господари ги подтикват да стартират война против Беларус, с цел да ни въвлекат в спора. Едновременно с това да се оправяме и с Русия, и с Беларус ", сподели той.

Според Лукашенко Минск към този момент е бил предизвестен по " неофициални канали ", че следва нахлуване против Беларус от територията на Украйна. Той твърди, че Киев заплашва да извърши серия от набези против Беларус и към този момент е събрал до 15 000 бойци наоколо до границата.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР