Русия и Беларус ще произвеждат съвместно на беларуска територия руската

...
Русия и Беларус ще произвеждат съвместно на беларуска територия руската
Коментари Харесай

И Беларус ще произвежда руската ваксина Спутник V

Русия и Беларус ще създават взаимно на беларуска територия съветската ваксина Sputnik V против Ковид-19, заяви през днешния ден съветският министър председател Михаил Мишустин, представен от ТАСС.

Той сподели това на среща в Москва с беларуския си сътрудник Роман Головченко. Мишустин заяви, че на 4 януари Русия е предала на Беларус следващата партида проби за диагностициране на заразяване с ковид.

Освен това, в сходство с решение на президентите на Русия и Беларус, Владимир Путин и Александър Лукашенко, се основава взаимно произвеждане на беларуска територия на ваксина против Ковид-19.

Предвижда се взаимното произвеждане на имунизацията да стартира през февруари - март. Целта на контрактуваното взаимно произвеждане е да улесни логистиката и да се форсира имунизацията.

Беларус стана първата непозната страна, която стартира имунизация на популацията против ковид с съветската ваксина. Миналата година страната подписа първичен контракт за доставка на 170 000 дози. Освен това Беларус стана първата непозната страна, която публично записва Sputnik V.

До този миг имунизацията Спутник V е записана за потребление в Беларус, Сърбия, Аржентина, Боливия, Алжир, Венецуела, Парагвай, Туркменистан и палестинските територии.

Преди три дни стана ясно, че съветската ваксина ще се създава и в Турция.

Потенциалният размер на производството - милиони дози ваксина " Спутник V " годишно се разисква и въпроса за вероятното уголемение на производството в бъдеще. Доставките на тези ваксини ще бъдат както за вътрешния пазар в Турция, по този начин и за други страни, осведомиха от фонда.

Миналата седмица съветските управляващи подадоха молба за вписване в Европейски Съюз на съветската ваксина против ковид Спутник V.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР