Русия готви тест на нова ядрена ракета, която определя като

...
Русия готви тест на нова ядрена ракета, която определя като
Коментари Харесай

Русия тества „Сатана-2“ – ядрена ракета, способна да унищожи цял Тексас

Русия готви тест на нова нуклеарна ракета, която дефинира като „ неудържима “ и с която може да унищожи цялостен щат като Тексас, написа bg-voice.com.

Според военните, тя може да заобиколи всяка една отбранителна система. Новото оръжие е кръстено RS-28 Sarmat и би трябвало да размени досегашната ракета за дълъг обхват R-36, наречена от НАТО „ Сатана “.

Sarmat може да придвижва до 16 нуклеарни бойни глави на повече от 10 000 километра и да заобиколи всяка противоракетна защита, хвалят се от Кремъл.

Зам.-министърът на защитата на Русия разкри, че напълно скоро стартират тествои изстрелвания на дълги дистанции.
Прототипът на Sarmat беше тестван още през 2018-а година, само че тогава той избухна преди да излети.

Дефектите към този момент са отстранени, а нуклеарната ракета, която към този момент е известна и като „ Сатана-2 “ се сята за най-мощната междуконтинентална нуклеарна ракета. Силата й се пресмята на осем мегатона.

Това е повече от 400 пъти по-мощен гърмеж от която и да е от двете бомби, които Съединени американски щати хвърлят над Япония в последните дни на Втората международна война.

Миналият месец Путин съобщи, че към този момент е почнала нова конкуренция във въоръжаването сред Съединени американски щати и Русия и че новите хиперзвукови ракети на страната му са подготвени за потребление в борба. Тревожните му думи идват единствено месеци преди да изтече договорът за надзор на нуклеарните оръжия сред двете страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР