Русия готви операция Майдан-3 преди да изтече президентския мандат на

...
Русия готви операция Майдан-3 преди да изтече президентския мандат на
Коментари Харесай

Украйна предупреди, че Русия готви операция Майдан-3 преди края на мандата на Зеленски

Русия готви интервенция " Майдан-3 " преди да изтече президентския мандат на украинския президент Володимир Зеленски, предизвести Украйна. Според Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и военното разузнаване (ГУР) Русия ще опита да сложи под подозрение легитимността на решенията на Зеленски след приключване на мандата му на 20 май. Целта е украинското общество да се разколебае дали Зеленски има право да взима законни решения за ориста на Украйнаи дебатът за войната да се води от други страни без присъединяване на украинския президент с изминал мандат.

Според украинското разузнаване ще се провеждат и митинги по целия свят, а Русия ще се възползва от хаоса, с цел да нанесе проваляне на изток, където войната напредва в региона на Авдиивка. Говорителят на ГУР Андрий Юсов счита, че " би било триумф за Русия, в случай че имаше огромни митинги в страната и съмнение към държавното управление и решенията му ".

Изборите за президент в Украйна трябваше да се проведат на 31 март т.г., само че поради военното състояние, разумно, няма по какъв начин това да се случи.

За " Майдан-3 " Володимир Зеленски заприказва още през ноември м.г., когато разгласи, че Русия желае да го в профил до края на 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР