Русия гарантира доставката на природен газ за Европа дори в

...
Русия гарантира доставката на природен газ за Европа дори в
Коментари Харесай

Русия гарантира доставката на природен газ за Европа

Русия подсигурява доставката на природен газ за Европа даже при положение на липса на договореност с Украйна за преноса. Това съобщи съветският министър на енергетиката Александър Новак в изявление за в. "Комерсант ", съобщи ТАСС.

"При каквито е да е условия ние подсигуряваме доставката на съветски газ съгласно подписаните от "Газпром " дълготрайни контракти. В този смисъл европейските консуматори ще бъдат обезпечени с нужните размери ", съобщи министърът. По думите му отрицателно въздействие върху договарянията за пренос през Украйна има правосъдният спор сред съветската Газпром и украинската Нафтогаз.

Освен това Новак сподели, че Русия е подготвена да обезпечава преноса на газ през Украйна и след 2019 година, в случай че той бъде преференциален спрямо други направления.

В края на 2019 година изтичат подписаните през 2009 година контракти сред Газпром и Нафтогаз за доставка на газ на Украйна и за пренос на газ през територията на страната към Европа. Въпросът за предпазване на преноса на съветски газ след 2019 година се разисква и в подтекста на плануваното строителство на газопровода Северен поток 2 от Русия за Германия, който заобикаля директните страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР