Русия екзекутира войници, които се опитват да се оттеглят от

...
Русия екзекутира войници, които се опитват да се оттеглят от
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия екзекутира собствените си оттеглящи се войници, казват САЩ

Русия екзекутира бойци, които се пробват да се отдръпват от кървава атака в Източна Украйна, съобщи Белият дом. < /p>

Според Съединени американски щати някои от жертвите, понесени от Русия край Авдиевка, са били „ по заповед на личните им водачи “.

Руските и украински войски са вкарани в яростна борба за града на фронтовата линия от средата на октомври.

Смята се, че Русия е претърпяла " обилни " загуби през това време.

Украинските оценки дефинират броя на съветските жертви в Авдиевка на 5000, до момента в който Съединени американски щати споделят, че Русия е изгубила " най-малко " ​​125 бронирани транспортни средства и съоръжение на стойност повече от един батальон.

Говорител на украинската войска сподели, че съветските войски отхвърлят да нападат украински позиции покрай Авдиевка заради огромни загуби и че е имало протести в някои елементи. >

" Мобилизираните сили на Русия остават незадоволително подготвени, незадоволително оборудвани и неподготвени за борба, какъвто беше казусът по време на несполучливата им зимна атака предходната година ", представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели на брифинг в четвъртък.

Той сподели, че съветската войска „ наподобява употребява това, което бихме нарекли тактичност на „ човешка вълна “, просто хвърляйки маси от тези зле подготвени бойци напряко в борбата. "

" Няма уместно съоръжение, няма управление, няма запаси, няма поддръжка. Не е изненадващо, че съветските сили страдат от неприятен морал ", добави господин Кърби.

Превземането на Авдиевка - която се намира покрай окупирания от Русия град Донецк - ще разреши на съветските войски да изтласкат фронтовата линия обратно, което ще затрудни украинските сили да превземете територията.

Авдиевка е съвсем изоставена от своите 30 000 поданици, до момента в който съветските сили не престават да я удрят. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски разказа обстановката като „ изключително сложна “.

В четвъртък Съединени американски щати оповестиха нови военни на стойност 150 милиона $ (£123,7 милиона). пакет за помощ за Украйна, който включва артилерийски и стрелкови оръжия, както и противотанкови оръжия.

Въпреки това, бъдещата помощ за Украйна е под въпрос след избирането на републиканеца Майк Джонсън за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати по-рано тази седмица.

Г-н Джонсън, който е от дясното крило на Републиканската партия, е срещу по-нататъшната помощ на Съединени американски щати за Украйна и преди този момент е подкрепил ремонти за нейното блокиране.

Съединени американски щати са най-големият боен донор на Украйна, като са похарчили повече от $46 милиарда (£37 милиарда) до момента, плюс още десетки милиарди във финансова и филантропична помощ.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР