Русия експулсира повече от 20 германски дипломати в отговор на

...
Русия експулсира повече от 20 германски дипломати в отговор на
Коментари Харесай

Западните съюзници продължават да укрепват бойната мощ на Украйна

Русия експулсира " повече от 20 " немски дипломати в отговор на прогонването на същия брой съветски представители в Берлин. В същото време западните съдружници не престават да укрепват бойната мощност на Украйна във войната с Русия. Испания изпрати по море шест от обещаните 10 танкове " Леопард-2 ". Украинските военни към този момент получиха такива машини от Германия, Канада и Полша. Обещаните 31 американски танка " Ейбрамс " доста ще подкрепят Киев в спора с Русия, само че това оръжие не е панацея, предизвести ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американската войска военачалник Марк Мили.

Шест испански танка " Леопард " - две от по-старата модификациа А4 и бронирани бойни машини, отпътуваха с товарен транспортен съд към Полша. Оттам техниката ще бъде трансферирана в Украйна, която се приготвя за пролетна контраатака. Испания ремонтира още четири машини. От седмици страната образова 40 украински танкисти и 15 механици. Съюзниците от НАТО дадоха обещание на Украйна 48 танка " Леопард-2 ".

Германският министър на защитата Борис Писториус разгласи, че е реализирано съглашение за основаване в Полша на център за ремонт на немските танкове, настоящи в Украйна. Страните са се договорили за метода на финансиране на центъра, което възлиза на 150-200 милиона евро годишно и той може да проработи до края на май.

" Всички участници показаха кардинална подготвеност да допринесат финансово. Това демонстрира нашата решителност да устоим. Путин не може да спре времето. Ние ще действаме с неизменност и непримиримост ", сподели Борис Писториус - министър на защитата на Германия.

Съединените щати скоро ще стартират образование на украински военни за работа с танкове " Ейбрамс ". През идващите седмици, евентуално в края на май, подготвителните машини ще дойдат в Германия за начало на курсовете на полигона " Графенвьор ". Обучението ще продължи 10 седмици и ще обхване стотици украински танкисти.

" Трябва да сте сигурни, че употребявате танковете си в композиция с артилерия на механизирана пехота. Всичко да е синхронизирано с разположените сили. Така че в този случай няма панацея. Но аз мисля, че щом бъде доставен и наведен в оперативна подготвеност, танкът М-1 ще бъде доста ефикасен на бойното поле ", сподели ген. Марк Мили.

Във фокуса на приключилата среща на съдружниците на Украйна в авиобаза Рамщайн бяха противовъздушната защита и снабдяването с муниции, само че не и настояването на Киев да получи модерни бойни самолети.

" Към този миг считаме, че Украйна се нуждае най-спешно от наземно основана противовъздушина защита. Тя разреши на украинските сили да не позволен доста въздействие на съветските военно-въздушни сили върху бойните дейности ", съобщи Лойд Остин - министър на защитата на Съединени американски щати.

Тази седмица Вашингтон разгласи спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 325 милиона $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР