Русия експулсира 4 български дипломатa и 10 служители от българските

...
Русия експулсира 4 български дипломатa и 10 служители от българските
Коментари Харесай

С любов към народа Русия гони 4 български дипломати и 10 служители от мисиите ни

Русия експулсира 4 български дипломатa и 10 чиновници от българските задачи в страната като ответна мярка в отговор на решението на кабинета на Кирил Петков да експулсира

Дипломатическата процедура е да се дава отговор с огледални ограничения, само че българската задача в Москва е надалеч по-малобройна.

В информацията на уеб страницата на съветското министерство са посочени аргументите, довели до решението - въвеждане на квотния принцип в задачите в България и Русия и закриването на съветското консулство в Русе, като категорично се акцентира, че отговорността за тези дейности е на държавното управление, отпред с " господин Петков ".

" Москва е уверена, че неприятелските дейности на София във връзка с Русия нямат нищо общо с националните ползи на България и нейния народ ", показват от съветското външно министерство.

По-късно от Министерство на външните работи учточниха, че 14-те българи би трябвало да изоставен страната в границите на 120 часа (5 дни).

" Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация през днешния ден, където е известен, че четирима български дипломати и 10 механически чиновници от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на индустрията на Република България в Москва са оповестени за личност нон грата ", оповестиха от Външно министерство.

Все още няма публична информация с какъв брой души остава българската задача в Москва и по какъв начин ще продължи да работи.



Руската тактика след българското решение бе да разгласи, че " в България русофобски настроения има единствено в елементи от политическия хайлайф ", като посланичката Елеонора Митрофанова даде, че Москва чака промяна на политиката след рухването на кабинета " Петков ".

Сега от съветското външно министерство показаха още, че съгласно Москва " изгонването от България на съветски дипломати нанася основна щета на обичайните връзки и приказва за по-нататъшна деградация на груповия Запад, подготвен да пожертва ползите на сътрудниците си, единствено и единствено да навреди на Русия ".

След като съветският президент Владимир Путин атакува Украйна, страните от Европейски Съюз изгониха стотици съветски дипломати.

България през последните години поради шпионска активност, само че решението на кабинета " Петков " бе най-мащабното.

То пристигна малко, откакто в края на април " Газпром " реши едностранно да наруши договорите и спря газа за България, и съответства с
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР