Русия едва ли ще успее да защити всички петролни рафинерии

...
Русия едва ли ще успее да защити всички петролни рафинерии
Коментари Харесай

Военото разузнаване на Лондон: Русия не може да защити всички петролни рафинерии от украински атаки

" Русия надали ще успее да отбрани всички петролни рафинерии от украински удари. Скорошните офанзиви засегнаха най-малко 10 % от потенциала на рандеман и преправка на съветските рафинерии ". Това показва английското разузнаване в отчета на министерството на защитата на Англия, оповестен в обществената мрежа Х (Twitter).

" На 17 март украинските специфични служби оповестиха, че сполучливо са блъснали 12 съветски петролни рафинерии благодарение на дронове. На 15-16 март украинските медии оповестиха за офанзивата над три огромни петролни рафинерии в региона на Самара ", напомня английското ведомство, представено от " Фокус ".

" Някои от най-отдалечените обекти, които са атакувани, се намират на почти 900 км от Украйна, което акцентира зоната на нахлуване от украински БпЛА ", се добавя още в отчета.

Както показва разузнаването, " сходни удари предизвикват финансови загуби за Русия, засягайки вътрешния пазар на горива. Скорошните офанзиви засегнаха най-малко 10 % от потенциала на съветската петролна рафинерия, а главният ремонт в рафинериите може да отнеме време. Ремонтът на оборудванията се забавия поради наказания.

" Според чиновник на Министерството на енергетиката на Руската федерация се възнамерява разполагането на системата за противовъздушна защита " Панцир " за отбрана на рафинериите. Въпреки това, поради размера и мащаба на съветската енергийна промишленост, е малко евентуално Русия да успее да отбрани всички уязвими обекти ", считат от английското ведомство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР