Русия, един от най-големите производители на петрол в света, е

...
Русия, един от най-големите производители на петрол в света, е
Коментари Харесай

Русия няма достатъчно гориво да събере житната реколта

Русия, един от най-големите производители на нефт в света, е изправена пред дефицит на гориво. Дизелът е от решаващо значение за събирането на реколтата в някои елементи на южния житен район на страната, а обстановката може да се утежни през идващите месеци, споделиха пазарни източници пред Reuters.

Търговците споделиха, че пазарът на горива е бил ударен от композиция от разнообразни фактори, в това число неналичието на поддръжка на петролните рафинерии, проблеми в инфраструктурата на железниците и по-слабата рубла, която подтиква износа на горива.

Русия се опита да се оправи с дефицита на дизел и бензин през последните месеци, обмисляйки ограничение на износа като финален опит да предотврати сериозна горивна рецесия, която е сензитивна тематика за Кремъл преди президентските избори през март.

Решението на държавното управление да понижи дотациите за рафинериите евентуално ще утежни съществуването на гориво в най-големия експортьор на зърно в света.

Депата за петролни артикули в южните райони на Русия трябваше да понижат или даже да спрат продажбите на гориво, а бензиностанциите за продажба на дребно бяха принудени да лимитират размерите на продажба за крайните клиенти.

Бензинът А-92 не се продава на дребно в Краснодарския край, Адигея и Астрахан, съвсем няма бензин А-95 и дизел “, сподели търговец в южната част на Русия.

Друг търговец сподели, че не е имало продажби на дизел в петролните депа и няма дизел на пазарите на дребно за втора седмица в цялата Самарска област, ситуирана в региона на река Волга.

Руският вицепремиер Александър Новак сподели в сряда, че няма дефицит на гориво. Но той също по този начин сподели, че държавното управление работи върху ограничения за обезпечаване на постоянни доставки на на вътрешния пазар, в това число увеличение на равнищата на наложителни продажби на тържищата и ограничение на броя на експортьорите.
Недостиг на гориво
Търговците споделиха, че дефицитът на пазара на дребно е последван от внезапно повишаване на цените на едро. Държавата слага таван на цените на дребно, като подрежда на продавачите да покачват цените на бензина и дизела единствено в сходство с формалната инфлация.

Източници от промишлеността споделят, че обстановката ще се усъвършенства не по-рано от октомври, когато доста петролни рафинерии ще приключат поддръжката си, а сезонното търсене се чака да намалее.

Някои фермери също се оплакаха от дефицита на гориво.

Има дефицит на горива... цените на нефтопродуктите се покачиха в диапазона сред 10 и 20% “, сподели в писмен коментар Андрей Недужко, общоприет шеф на земеделския холдинг „ Степ “.

Компанията му оперира в южните райони на Русия – Ростов, Краснодар и Ставропол. По думите му обаче опасности за есенната сеитба за стопанството му няма.

Цените на дизела на едро започнаха внезапно да се покачват през юли. За последните два месеца цените на дизела на стоковата борса скочиха приблизително с над 25% до 67 000 рубли (700 долара) за звук.

Ние не купуваме. Цените са безумни “, сподели притежател на склад за горива.

Министерството на енергетиката съобщи предходната седмица, че размерът на производството на петролни артикули в Русия изцяло дава отговор на настоящото търсене на гориво, като се вземе поради пренасочването на част от износа на бензин и дизел към вътрешния пазар, както и потреблението на ресурси.

Министерството на енергетиката предложи по-рано този месец петролните компании да намерят способи да лимитират покачването на цените на горивата на едро в земеделските райони.

В изказване на ведомството се споделя, че някои проблеми с доставките са зародили заради огромното запушване на железопътните линии в Южна Русия по време на туристическия сезон.

Руските железници обявиха, че водят полемики с производителите на нефт и са подготвени да решат проблемите. В мнения за Reuters от там споделиха, че доставките на гориво за южните райони посредством железниците не зависят от увеличението на пътническия трафик.

Всички поръчки за превозване на гориво по вътрешни направления се дават с приоритет... и „ съвсем 100% от всички артикули се доставят в точния момент “, се споделя в известието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР