Русия е завела наказателни дела срещу 680 служители от силовите

...
Русия е завела наказателни дела срещу 680 служители от силовите
Коментари Харесай

Русия е завела наказателни дела срещу 680 служители на украинските силови структури

Русия е завела наказателни каузи против 680 чиновници от силовите структури на Украйна, в това число 118 командири от въоръжените сили на Киев и управителни фрагменти от министерството на защитата. Това съобщи в изявление за ТАСС ръководителят на съветския федерален Следствен комитет Александър Бастрикин.
Прочетете още
Според Бастрикин украинските чиновници са подложени на правосъдно гонене за " използване на неразрешени средства и способи за водене на война " с потреблението против мирни жители на оръжия с огромна поразяваща мощност, да вземем за пример с касетъчни муниции. Съответният член от съветския углавен кодекс планува и отговорност за малтретиране на гражданското население.

Шефът на Следствения комитет сподели, че има действителни шансове задочно упрекнатите членове на силовите структури да получат заслужените санкции. " За закононарушенията, осъществявани от тях, няма отминалост ", сподели той.

По думите му мнозина членове на украински въоръжени формирования се предават в плен на съветските сили. Те също подлежат на инспекция дали са забъркани в закононарушения против цивилни и против съветски военни.

" И в случай че данните се потвърдят, вземаме съответните процесуални решения ", уточни Бастрикин.

Председателят на Следствения комитет на Русия осведоми, че досега са завършили следствията по 138 наказателни каузи за използване на неразрешени средства и способи за водене на война, а също за малтретиране на цивилни и военнопленници от членове на украински въоръжени формирования.

Ройтерс заяви, че не е имала опция за самостоятелна инспекция на изказванията на Бастрикин, който рапортува непосредствено на съветския президент Владимир Путин. Украинските управляващи към този момент не са налични за коментар, добави организацията.

Според украинската прокуратура от началото на спора управляващите в Киев са записали над 70 000 военни закононарушения от страна на съветските войски. Украйна осведоми и за голям брой наказателни каузи против хора от силите на Русия, в това число против шефа на наемническата формация " Вагнер ".

Както Украйна, по този начин и Русия отхвърлят да вземат на прицел цивилни при съветската инвазия, която продължава към този момент близо година. В резултат на бойните дейности до момента са починали хиляди хора, милиони бяха разселени, разрушени бяха градове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР