Русия е загубила почти 20 000 души от военния си

...
Русия е загубила почти 20 000 души от военния си
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия е загубила 20 000 души и колосално количество техника

Русия е изгубила съвсем 20 000 души от военния си персонален състав от началото на спора с Украйна. Това твърди Генералният щаб на въоръжените сили на страната, уточнявайки, че точният брой е мъчно да бъде възложен, тъй като военните дейности не престават.

Според информацията на украинската войска, представена от държавната осведомителна организация, федерацията е претърпяла големи загуби на военна техника – 756 танка, 1976 бойни бронирани машини, 366 артилерийски системи, 144 хеликоптера, 163 самолета и осем кораба. В това число не влизат загубите на различен вид характерно съоръжение за бойни десйствия. Твърденията обаче към момента не са доказани от самостоятелни източници.

В четвъртък Русия удостовери, че нейният флагман на Черноморския флот “Москва” е потопен, макар че Москва и Киев предоставиха разнообразни информации за събитията, които са довели до вредите на кораба и фактическото поглъщане на плавателния съд.



Украинският промишлен портал Defense Express заяви по-рано, че потъналият транспортен съд може да е имал нуклеарни бойни глави на борда. Крайцерът “Москва” имаше капацитета да носи 16 ракети Р-1000 Вулкан, които могат да бъдат въоръжени с нуклеарни бойни глави с мощ до 350 килотона. Не е ясно обаче дали нуклеарни бойни глави постоянно участват в инсталацията или те се слагат при авансово заложени инструкции.

Крайцерът “Москва” е част от силите за непрекъсната подготвеност на Черноморския флот, което значи, че би трябвало да може бързо да излиза в намерено море за осъществяване на бойни задания. Презареждането на бойните глави на ракетата P-500/1000 е мудна и сложна задача и би трябвало да се прави единствено във военноморска база.
 Крайцерът Москва бе тежко развален от украински ракети
Крайцерът “Москва” потъна през вчерашния ден денем, версиите на Русия и Украйна за случилото се се разминават

Освен това крайцерът може да носи и други нуклеарни оръжия – ракети за системата Fort, която е корабен аналог на С-300. По руско време няколко от тях постоянно са били на борда. Украински специалисти настояват, че даже на борда на бойния транспортен съд да са били съхранявани нуклеарни оръжия, потъването му не основава непосредствени опасности от експлпозия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР