Русия е загубила около 10% от военните си самолети от

...
Русия е загубила около 10% от военните си самолети от
Коментари Харесай

Главнокомандващият на НАТО в Европа: Русия е загубила в Украйна 10% от военните си самолети

Русия е изгубила към 10% от военните си самолети от началото на пълномащабната инвазия в Украйна, съобщи Кристофър Каволи, пълководец на Европейското командване на Съединени американски щати и висш главнокомандващ на съюзническите сили в Европа. Той е представен от The Moscow Times.
 
В изявлението си пред Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Съединени американски щати военният пълководец добави, че Русия " не е изгубила боеспособност " в някои области, в това число галактическата и далекобойната авиация, макар войната, която продължава повече от две години. Каволи не назова точния брой на самолетите, изгубени от Руската федерация.
 
 Сваленият съветски Су-35 Сваленият съветски Су-35 Източник: Telegram
Според въоръжените сили на Украйна Русия е изгубила 347 самолета и още 325 хеликоптера от 24 февруари 2022 година насам. По-рано президентът Володимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили на Украйна са свалили 15 съветски бойни самолета единствено през февруари предходната година, като към половината от тях са свалени в границите на една седмица.
 
Украинският държавен глава добави, че Въоръжените сили на Украйна могат да смъкват още повече съветски военни самолети и да нанасят чувствителни удари по повече съветски обекти в окупираните територии, в случай че Украйна получи " уместно оръжие " от своите сътрудници.
 
В края на февруари командването на Въоръжените сили на Украйна заяви, че за две седмици украинските военни са съумели да унищожат 13 съветски бойни самолета. Сред тях бяха актуалните изтребители-бомбардировачи Су-35 и Су-34, както и " летящият радар " А-50.
 
 Унищожен съветски аероплан А-50 Унищожен съветски аероплан А-50 Източник: Колаж/Главред
Джъстин Бронк, старши откривател в основания в Лондон изчерпателен център RUSI, съобщи, че февруарските индикатори на въоръжените сили на Украйна за заличаване на съветски военни самолети са доста по-високи спрямо предходните месеци. Според него това се дължи на обстоятелството, че Украйна стартира да употребява системите Patriot за заличаване на съветски самолети покрай фронтовата линия.
 
През лятото на тази година европейските страни ще трансферират първите изтребители F-16 в Украйна. Общо Дания, Холандия, Норвегия и Белгия дадоха обещание да дадат 45 такива самолета на украинската страна.
 
 Изтребители F-16 Изтребители F-16 Източник: Sourceonit
Сега водачите от въоръжените сили на Украйна се образоват в Дания, Англия и Съединени американски щати. Очаква се, че откакто образованието стартира през август предходната година, те ще бъдат подготвени да летят с F-16 в средата на лятото.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР