Русия е загубила между 70 000 и 80 000 руски

...
Русия е загубила между 70 000 и 80 000 руски
Коментари Харесай

Русия е загубила близо 80 000 души във войната в Украйна

Русия е изгубила сред 70 000 и 80 000 съветски бойци за шестте месеца война в Украйна. Това заяви зам.министърът на защитата на Съединени американски щати Колин Кал, представен от интернационалните организации. Според него цифрата е забележителна, изключително като се има поради, че Русия не е постигнала нито една от задачите, сложени от президента Владимир Путин при започване на войната.
Прочетете още
Според данните на украинския Генерален щаб пък убитите съветски бойци са 42640, измежду които 11 генерала. Русия от дълго време не оповестява какви са й загубите. През юни бе обявено, че от 100 до 200 украински бранители умират на фронта. Според министъра на защитата Алексей Резников сега цифрата е доста по-малка.

Днес украинците разполагат с повече западно оръжие и по тази причина загубите им са доста по-малки. Съединени американски щати утвърдиха следващия пакет военна помощ за Украйна на стойност 1 милиарда $, в който влизат муниции за HIMARS, артилерийски оръжия и миномети, противотанковите системи Javelin и AT4, муниции, здравно съоръжение и други Досега американското правителсство е предоставило на Украйна военна помощ за 9,8 милиарда $, се споделя в изказване на държавния секретар Антъни Блинкен.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък предложи западните страни да затворят границите си за всички руснаци.

" Каквито и да са руснаците... дано вървят в Русия... Най-важните наказания са затварянето на границите. Нека живеят в личния си свят, до момента в който не трансформират философията си ", сподели украинският президент в изявление за " Вашингтон пост ". Според него всички руснаци са виновни за държавното управление, тъй като са го избрали и не се борят против него. " Това са единствените способи да повлияем на Путин ", сподели украинският президент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР