Русия е задържала украински гражданин по подозрение, че е планирал

...
Русия е задържала украински гражданин по подозрение, че е планирал
Коментари Харесай

Русия задържала украински саботьор, подготвящ удар срещу електропровод в Крим

Русия е задържала украински жител по съмнение, че е възнамерявал да " саботира " електропровод в Крим, оповестява " Ройтерс ".

Федералната работа за сигурност на страната (ФСБ) уточни, че мъж на към 40-годишна възраст е бил хванат да пренася схеми на електропроводи, три взривни устройства и указания по какъв начин да ги употребява. Според ФСБ мъжът е бил вербуван от украинското разузнаване.

До момента Службата за сигурност на Украйна не е коментирала ареста.
 Украйна отхвъри като нелепи обвиняванията на Русия за гърмежа на Кримския мост
Украйна отхвъри като нелепи обвиняванията на Русия за гърмежа на Кримския мост

ФСБ и съветският следствен комитет били " подправени структури, обслужващи режима на Путин "

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна преди повече от осем месеца, Москва неведнъж упреква украински " саботьори " за офанзиви против нейната енергийна инфраструктура, в това число през август, когато упрекна Украйна за щета на електрическа подстанция в анексирания от Русия Кримски полуостров.

По-рано този месец ФСБ заяви и че нейното следствие е открило, че на Министерството на защитата на Украйна и неговият началник Кирило Буданов са уредниците на, свързващ Крим и Русия.

От своя страна Украйна не удостоверява да стои зад нападенията, само че публични лица приветстваха предходни сходни произшествия, наричайки ги " компенсация " за съветската инвазия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР