Русия е вдигнала във въздуха свой изтребител заради американски самолет,

...
Русия е вдигнала във въздуха свой изтребител заради американски самолет,
Коментари Харесай

Американски самолет над Черно море стресна руснаците

Русия е вдигнала във въздуха собствен изтребител поради американски аероплан, летящ над Черно море, съобщи Лента.ру. Според съветските въоръжени сили американският аероплан е летял покрай съветската граница.

„ Руски изтребител съпроводи американски разследващ аероплан над Черно море, предотвратявайки нарушавания на държавната граница на Русия”, се споделя в известието на Министерството на защитата на Руската федерация, представено от ТАСС.

По данни на съветския Национален център за ръководство на защитата (НЦУО) изтребител Су-27, част от Южния боен окръг на РФ, е съпроводил разследващ аероплан RC-135 на американските Военновъздушни сили. Не се разкриват повече детайлности за случилото се. Не се е стигнало до ескалиране на напрежението.

Черно море се трансформира в зона на спор, откакто през 2014 година Русия нелегално окупира украинския полуостров Крим – акт, който и до през днешния ден не е приет интернационално. Над Черно море, както и в други точки на Европа, постоянно се стига до напрежение сред натовските сили и Москва. По-рано през тази година съветските Военноморски сили насочиха предупредителни изстрели по английски унищожител, плаващ край Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР