Русия е важен партньор на България в енергийната сфера, която

...
Русия е важен партньор на България в енергийната сфера, която
Коментари Харесай

Караянчева: Русия е важен партньор на България в енергийната сфера

Русия е значим сътрудник на България в енергийната сфера, която заема едно от водещите места в двустранните връзки. Това акцентира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с ръководителя на Съвета на федерацията на Федералното заседание на Руската федерация Валентина Матвиенко.



Цвета Караянчева посочи, че България води политика, ориентирана към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, по този начин и за Европейския съюз. „ Страната ни поддържа опцията за прекосяване на на отклонение на „ Турски поток " през нейната територия към Сърбия и Европа. В този подтекст бих предложила да назоваваме това отклонение „ Балкански поток ". С доставките на газ по тази тръба ще бъде засилена и ролята на газовия хъб „ Балкан ", чрез което ще се реализира действителна диверсификация на доставките на газ и конкурентни цени както за България, по този начин и за Европа ", означи ръководителят на българския парламент.
На срещата бяха маркирани вековните обичайно близки връзки сред народите на България и Русия.



Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на двудневно публично посещаване в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за другарство България - Русия Красимир Велчев и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен Сидеров и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР