Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността

...
Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността
Коментари Харесай

Москва обмисля реципрочен удар по медии на САЩ

Русия е в правото си да наложи ограничавания върху активността на американски медийни организации в страната в отговор на американския напън върху подкрепяна от Кремъл телевизия, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Руски представители упрекнаха Вашингтон, че упражнява непростим напън върху активността на телевизия Ар Ти (бивша "Раша тудей ") в Съединени американски щати.

Финансираната от Кремъл телевизия е упреквана от някои във Вашингтон, че се меси във американски вътрешнополитически въпроси - нещо, което тя отхвърля.

Мария Захарова съобщи, че Съединени американски щати употребяват цялата си власт да нападат активността на съветския ефирен канал в Съединени американски щати и Москва има право да отвърне.

"Никога не сме употребявали съветското право във връзка с непознати репортери като инструмент за напън или цензура, или някакъв тип политическо въздействие, в никакъв случай. Това обаче и характерен случай ", сподели Захарова в изявление за съветската телевизия Ен Те Ве.

Тя се базира на закон от 1991 година, съгласно който, в случай че съветска медийна работа е подложена на рестрикции в непозната страна, Москва има право да наложи пропорционални ограничавания на медийни служби на съответната страна в Русия.

Захарова не назова съответни американски медии, само че означи, че за съветското държавно управление е без значение дали тези медии са финансирани от страната или са частни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР