Русия е в постоянна връзка с генералния директор на Международната

...
Русия е в постоянна връзка с генералния директор на Международната
Коментари Харесай

Русия е в постоянна връзка с МААЕ по въпроса за Запорожката АЕЦ

Русия е в непрекъсната връзка с генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси по въпроса за Запорожката АЕЦ, съобщи пред публицисти съветският заместител външен министър Сергей Рябков, представен от ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10039
" В непрекъснат контакт сме с Гроси, както при визитите му в Русия, по този начин, естествено, по линия на нашето непрекъснато посланичество (в централата на МААЕ) във Виена ", сподели дипломатът.

" Вече сме изложили пред Гроси и всички негови хора нашите желания и визии за това по какъв начин би трябвало да наподобява зоната за сигурност към централата и по какъв начин да действа, в това число каква да бъде ролята на МААЕ и чиновниците ѝ в този развой. "

Рябков упрекна Киев, че неглижира въпросите за сигурността на Запорожката АЕЦ. " За страдание, Киев и във всеки случай Съединени американски щати, които прикриват Киев, имат деструктивна позиция по тази тематика.

Те неглижират ползите на сигурността на основен нуклеарен обект - най-голямата атомна електроцентрала в Европа - и значително са подготвени да ги пожертват в името на политическите си упоритости ", съобщи съветският заместител външен министър.

" Тоест те се пробват да потвърдят на някого, че този обект е на украинска територия, за тях това е по-важно, в сравнение с да се подсигурява нуклеарната сигурност. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР