Русия е в 15-ия месец на една война, която си

...
Русия е в 15-ия месец на една война, която си
Коментари Харесай

НАТО: Положението на руските сили в Украйна става все по-трудно

" Русия е в 15-ия месец на една война, която си мислеше, че ще завоюва за три дни ", посочи Бауер. " Голиат изнемогва, защото Давид сподели огромна еластичност и тактически талант, които бяха подкрепени от 50 страни по света ", сподели ръководителят на Военния комитет на НАТО.

Изявлението на Бауер е отпратка към библейската история за Давид и Голиат, в която се споделя за това по какъв начин младият Давид надвива с елементарна прашка над страшния исполин Голиат.

Бауер направи изявлението си при започване на съвещание на военни ръководители от НАТО, отдадено на нови проекти за районна защита. В тях се разисква въпросът за това по какъв начин по по-добър метод да бъде защитавана територията на алианса при офанзива на Русия или на терористични организации.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през днешния ден, че чака водачите на страните от НАТО да поддържат новите проекти на срещата си през юли и да реализират съглашение за разширение на производството на отбранително съоръжение. " Движим се в вярната посока, само че не толкоз бързо, колкото го изисква рисковият свят, в който живеем ", посочи Столтенберг.

Украинските управляващи обискираха редакцията на опозиционно издание в Одеса

Полицията и представители на Службата за сигурност на Украйна обискираха редакцията на опозиционния новинарски портал " Думская нет " в южноукраинския пристанищен град Одеса, съобщи ДПА.

" Става въпрос за следващия опит на (президентската партия) " Слуга на народа " да предотврати всевъзможни рецензии, отправени по неин адрес ", се споделя в изказване, оповестено през днешния ден на новинарския портал.

Журналистите от " Думская нет " подозират, че има връзка сред обиска и неотдавнашните им репортажи за корупция в регионалното ръководство на Одеса и в регионалния съвет.

Полицейската акция попречва работата на новинарския портал за няколко часа.

До момента полицията и Службата за сигурност на Украйна не са излезли с коментар по случилото се.

Влиятелният в Одеса новинарски портал " Думская нет " е благосъстоятелност на народен представител от прозападната партия " Европейска взаимност " на някогашния президент Петро Порошенко, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР