Русия е увеличила броя на войските си близо до украинската

...
Русия е увеличила броя на войските си близо до украинската
Коментари Харесай

Русия е увеличила броя на войските си до украинската граница на 120 000 души

Русия е нараснала броя на войските си покрай украинската граница до 120 000 души, в това число спомагателен личен състав от армията, военновъздушните сили и флота. Това настояват източници от украинската войска, представени от CNN.

Според последната си настояща оценка на сигурността, украинското министерство на защитата твърди, че бойно и друго военно съоръжение, като танкове, въоръжени транспортни средства и ракети " Искандер " остават покрай границата с Украйна след голям брой съветски военни учения.

Русия постоянно " преразпределя и натрупва военните си елементи, с цел да поддържа напрежението в района ", се споделя в оценката.

Месеци на непрекъснати военни повишавания по границата сред Русия и Украйна разтревожиха украински и западни публични лица.

Руският президент Владимир Путин обаче дефинира догатката, че Русия ще нахлуе в Украйна, като " провокативно ".

" Русия организира мирна външна политика. Но тя има право да подсигурява своята сигурност ", сподели той по време на телевизионна конференция в сряда, като акцентира загрижеността на Кремъл от вероятността един ден Украйна да се причисли към НАТО.
 Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната
Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната

Участие във военни дейности не е планувано, само че Русия и света би трябвало да схванат, че Съединени американски щати ще са по-твърди от 2014 година

Във виртуална среща във вторник, която на моменти бе напрегната, президентът на Съединени американски щати Джо Б айдън предизвести Путин за навлизане в Украйна , а Вашингтон приготвя серия от сурови стопански наказания, ако съветските сили атакуват. Байдън приключи диалога без спомагателна изясненост дали Путин е взел решение да стартира инвазия, споделиха по-късно американски чиновници.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников сподели в понеделник, че натрупването на съветски войски е опит за всяване на боязън и безредици в Украйна и да попречи на Киев да се приближи към НАТО и участие в Европейския съюз.

" Това скупчване на техните войски край нашата граница е с съществена цел дестабилизация вътре в страната ни, да ни спрат по пътя ни. Но ние влизаме в съдружника от НАТО, отиваме в Европейски Съюз ", сподели Резников пред CNN.
 Блинкън и Столтенберг разискаха Русия и Украйна
Блинкън и Столтенберг разискаха Русия и Украйна

След диалога Байдън - Путин

Според последната украинска оценка Русия също по този начин ускорява интервенциите от прилежащата страна Беларус, която граничи с Украйна на север. В отчета се споделя, че някои елементи от съветската войска остават покрай съветската граница с Беларус " на разстояние към 260 км от държавната граница на Украйна ".

Русия също по този начин е засилила събирането на разследваща информация за Украйна, се прибавя в отчета, като броят на полетите на разследващи самолети по украинската граница, както и над Черно и Азовско море, се е утроил по отношение на същия интервал на предходната година.

Байдън в сряда изключи изпращането на американски войски за отбрана на Украйна при положение на военна ескалация. Съединените щати ще изпратят дребни оръжия и муниции на украинските отбранителни сили тази седмица като част от пакет за помощ за сигурност на стойност 60 милиона $, утвърден по-рано тази година, съгласно представителя на Пентагона Джон Кърби.
 Украйна приветства диалога Байдън-Путин като път към въздържане на Русия
Украйна приветства диалога Байдън-Путин като път към въздържане на Русия

Кулеба приветства напъните на Съединени американски щати да слагат Русия на масата за договаряния

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да беседва с Байдън в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР