Русия е успяла да увеличи производството на ракети толкова много,

...
Русия е успяла да увеличи производството на ракети толкова много,
Коментари Харесай

NYT: Русия произвежда повече ракети и оръжия от предвоенния период

Русия е съумяла да усили производството на ракети толкоз доста, че надвиши предвоенните равнища , макар западните наказания и контрола върху износа, написа американският вестник New York Times (NYT), базирайки се на публични лица от Съединени американски щати, Европа и Украйна.

Американски чиновници пресмятат, че заради глобите съветското произвеждане на ракети и други оръжия внезапно се е забавило минимум за шест месеца при започване на войната. Въпреки това до края на 2022 година военно-промишленото произвеждане още веднъж стартира да набира скорост , признават източници, интервюирани от вестника.

Москва преодолява американския надзор върху износа, като провежда мрежи за доставка на основни съставни елементи за производството на оръжия в други страни, от които те могат да бъдат по-лесно доставени в Русия. За по-малко от година от началото на войната Русия възвърне търговията с сериозни елементи с доставки за страни като Армения и Турция.
 Германия стяга контрола върху износа на глобени артикули за трети страни
Германия стяга контрола върху износа на глобени артикули за трети страни

Ще се изисква декларация за последна приложимост

Според почитан представител от западната защита, преди войната Русия е можела да създава 100 танка годишно; в този момент създава 200.

Западни чиновници също считат, че Русия е достигнала равнище на произвеждане от два милиона артилерийски снаряда годишно - двойно повече от първичните оценки на западните разследващи организации.

В резултат Русия в този момент създава повече муниции от Съединени американски щати и Европа.

Като цяло Кусти Салма, почитан чиновник на естонското министерство на защитата, пресмята, че настоящият ритъм на произвеждане на муниции в Русия е седем пъти по-висок от този на Запада .

Производствените разноски в Русия също са доста по-ниски , в сравнение с Запад, частично тъй като Москва жертва сигурността и качеството при основаването на оръжия и муниции. Например, производството на 1 55-милиметров артилерийски снаряд коства на западна страна приблизително сред 5000 и 6000 $ , до момента в който производството на съпоставим 152-милиметров артилерийски снаряд коства на Русия към 600 $ , споделя той.

Санкциите могат да работят, когато Русия се нуждае от милиони съответни елементи. Но чиповете, нужни за производството на няколкостотин крилати ракети, могат да се поберат в няколко раници , което прави избягването на наказания релативно елементарно, сподели Дмитрий Алперович, специалист по сигурността и създател на мозъчния концерн Silverado Policy Accelerator.

Американски чиновници на собствен ред споделиха пред New York Times, че Западът може да забави, само че не и да спре контрабандата към Русия на части, нужни за производството на ракети. Те означават, че би било нереалистично да се чака Москва да не търси способи да заобиколи рестриктивните мерки.
 България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?
България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?

Мунициите са платени от американска компания, договорката е от времето на служебния кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР