Русия е уморена от войни. Това, което виждаме в момента

...
Русия е уморена от войни. Това, което виждаме в момента
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Само политическият диалог може да спре войната

" Русия е изтощена от войни. Това, което виждаме сега е една от следващите войни, даже войната в Сирия беше такава за тези хора. При войната в Кавказ имаше доста протестни придвижвания в отбраната на бежанците, придвижванията на майките, които бяха преди войната, тъй че в Русия си има такива обичаи ", това съобщи някогашният ръководител на Комисията по външна политика към 46-то Народно събрание Димитър Гърдев, пред Българска национална телевизия по тематиката със случилото се в ефира на съветския Първи канал, при който редакторка се появи в ефир с афиш " Не на войната! ".

" Може да се каже, че колкото повече продължава тази война, а претекстовете се сменят, това демонстрира, че посланията към съветското общество не са единни, което основава едно съмнения и чувство, че са вкарани в една случка ", добави той.

" Това не е първият и финален случай, когато в Русия има доста съществени анти-военни настройки и те се усилват. Това е видно и с просто око. Там е вярата, че войната скоро може да бъде прекъсната ", добави от своя страна Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

" Тези хора, които сега са под наказания, които са неговото близко обграждане не са хората, които могат да го смъкват или да попречат по някакъв метод на неговите решения ", сподели Гърдев по въпроса дали съветските олигарси могат да окажат напън върху Путин за прекъсване на войната.

" Това, което може да се случи са две неща. Едното е огромно обществено неодобрение, с огромни митинги. Другото са глобите, които са в подобен размер и необятен набор, само че се ползват за първи път и са от нещата, които могат да повлияят на решенията на съветското управление ", добави той по вероятен сюжети за прекъсване на огъня в Украйна.

" По отношение на олигарсите съм песимистичен, че те могат да свършат работата в тази полтическа конюнктура ", сподели от свое име Любомир Кючуков.

И добави, че не дели олигарсите на близки и не близки до съветския президент, когато става въпрос за санцкии.

" Тук фактически изборът беше наказания или война. Затова санцкиите бяха определени, само че когато са отвън рамките на Организация на обединените нации - те не взеха решение нищо. Това, което може да спре войната е политическия разговор. Всяка война стопира с политическо съглашение ", сподели още Кючуков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР